30 november 2015

Dag 334 - Orange himmel

Lite mindre hosta nu, jag hostade säkert bara 30 minuter innan jag somnade. Det tar sig. Snart kanske jag får sova i sovrummet igen :-)

En skitdag på jobbet som jag bara bara tog mig igenom. Lyckades utöver allt strul med allt krossa ett glas som jag snällt fick sopa upp och fick en flisa i handen. Jäkla skitdag.

På lunchen träffade jag tiggerskans barn. Skulle bjuda på lunch men de sa att de redan hade ätit. Vi gick på ett café och pratade istället. De berättade mer om varifrån de är, vilken situation de befinner sig i. Finns vissa komplicerande faktorer som gör det aningen svårare att hjälpa dem men på något sätt skall det väl gå. Måste bara komma på hur. Låt oss säga att det finns folkslag/nationaliteter som tydligen har sämre rykte än romer från Rumänien att de säger att de är rumäner för att slippa stigma från andra av samma nationalitet som varit på orten och gett dem dåligt rykte plus att det var lättare att bara nicka när folk frågar om man är från Rumänien än att på dålig engelska försöka förklara.

Kom på mig själv med att bli väldigt irriterad över att sonen röker, om man har en mamma som sitter och tigger för att få ihop pengar så kanske man borde kunna lägga av att röka upp pengarna. Ärligt talat hatar jag när mina skänkta pengar går till cigg. Hänger väl ihop med min svåra allergi mot just cigaretter, blir ju så galet sjuk. Vet i fan hur jag skall förhålla mig till den saken.

Skulle gå ut och gå efter jobbet men dels så regnade det och dels fastnade jag i telefon med en kollega och sen fastnade jag i att läsa på om arkitektroller och lite annat. När jag väl tog mig från jobbet lyckades jag halka i backen ner till parkeringen (det hade börjat snöa och under snön var det is) och landa på rygg. Slog i armbågen och svanskotan samt lite i bakhuvudet och blev dessutom sjöblöt. Landade på min ryggsäck med alla objektiv och kameran i och som tur var höll allt. Så efter det så hade jag absolut ingen möjlighet att gå ut och gå utan jag åkte och handlade (Henrik behövde grejer till att baka lussebullar till jobbet).

På vägen hem så körde jag via Gammelstad för jag funderade på att ta ett kort på kyrkan i det underliga orange ljus som var ute idag men kom inte på något roligt så jag körde hemåt via Gamla Bodenvägen. När jag körde över Sunderbybäcken så var det första gången jag ens tänkte på att det var en bro där. Vi hade pratat om området på min Missing Peopleutbildning för några veckor sedan och därför tänkte jag nu på att vattendraget var där. Stannade bilen vid sidan av vägen och gick tillbaka och tog ett foto. Snön vräkte ner och eftersom det var toksvart ute behövde jag köra med 30 sekunders slutartid så snön blev vita streck där min pannlampa lyste på dem.
Fastnade framför TV:n ikväll. Trevligt att sitta och se TV med Vincent som typ aldrig visar sig utanför sitt rum annat än att skälla på mig för att jag använder nätet.

Inga kommentarer: