25 november 2015

Dag 329 - Sjukledig

Idag orkade jag bara inte åka till jobbet, hade hostat hela natten och det ville inte släppa på morgonen. Jag lyckades somna om i intervallet med hostattacker emellan. Läste lite mail och svarade när jag orkade. Efter att jag släpat mig upp vid 11 och ätit en frukost framför TV:n bylsade ajg på mig på tok för mycket kläder och gav mig ut på en promenad. Ville få lite dagsljus och frisk luft. Gick en omväg in till stan och hostade inget medan jag gick. Däremot blev jag galet svettig. Snön vräkte ner och jag var glad att jag hade tagit på mig en keps för att slippa snön på glasögonen. Jag gick i mina kängor och fötterna kändes som tunga klumpar. Hatar att sega mig fram. Men orken fanns där inte heller så det var nog bra med vikter på fötterna. Stannade vid Bodträsket och knäppte en bild. Alla konturer hade suddats ut.
I stan stannade jag på ett fik och tog mig en kaka, te och en dricka. Hostan kom tillbaka så fort jag kom inomhus. När jag gick hemåt upphörde hostan igen men så fort jag kom innanför dörren började det igen.

Bäddade återigen ner mig i sängen även om jag borde hoppat in i duschen men orkade inte pga hostan. På twitter hade någon länkat till en text om enhetstester som var intressant så den skummade jag igenom. Sen blev det till att läsa lite andra texter jag inte hunnit med på jobbet. Det är bra att vara sjuk ibland då hinner man med massor man inte hinner annars.

Sov lite till och från mellan texterna. Sen hamnade jag i soffan igen framför lite TV innan jag fick åka och hämta Vincent på träningen och sen åkte vi och handlade. Barnen fixade egen mat och jag tog några mackor. Henrik hade jobbat över med sin uppsats och käkat i Luleå. Skönt att slippa laga mat idag.

Vi hamnade allihop framför Malmö FF - PSG-matchen en stund men Vincent som är den fotbollstokige i familjen ledsnade i halvtid och gick upp och jag kunde snart byta kanal och slötitta på TV igen. Men nu måste jag gå och sova.

Hoppas jag orkar gå till jobbet i morgon. Henrik tycker jag borde vara hemma veckan ut.

Inga kommentarer: