16 november 2015

Dag 320 - Hemresa

Även idag var jag slöare än slöast på morgonen fastän jag behövde få komma ut tidigt om jag skulle hinna med något innan hemresan kl 14:22.

Klockan han bli 10:08 innan jag hade packat klart och stuvat undan min väska i farstun på vandrarhemmet. Var skönt att slippa städning i alla fall. Det ingick i priset.

Eftersom jag bara hade några timmar på mig och ville hinna fota lite valde jag en nabbarna runtrunda med en liten avstickare i början mot rengärdan där jag visste att jag kunde få fina bilder över fjällen. Älskar vyerna härifrån och kunde inte riktigt hejda mig med kameran och sen var det svårt att sortera ut bilder. Ute var det idag fint väder. Solen steg sakta bakom bergen men jag visste att den inte skulle komma över bergskammen.
 Dessutom ville jag ta en tur ner till en av sjöarna från vilken man har fin utsikt över Abiskoalperna och alltid ser fina vinterlandskap och denna gång var inget undantag. En underbar frost hade lagt sig under natten.
Sen tog jag mig upp på Stornabben och tittade ut över Torneträsk och Nuolja.
 Det är så galet fint här uppifrån särskilt när solen färgar bergen på andra sidan sjön guldgula.
 Även utsikten mot Lapporten är fin härifrån, inte lika intensiv som från Paddus men helt ok.
Jag älskar texturerna som blir i vinterlandskapet.

Efter Stornabben avverkade jag Älgnabben Rävnabben och Kransnabben. Fick skynda mig emellan för att hinna. Fotograferandet tog lite mer tid än vad jag trott att det skulle ta men vyerna var så fina.
Skrev i gästböckerna på de tre sista nabbarna men hade glömt det uppe på Stornabben så trots att jag hade lite bråttom kutade jag dit upp igen. Och nu var vyn ännu bättre ner solens påbörjade nedgång färgade vattnet.
 En av helikoptrarna kom flygande bort mot Nuolja.
 Även Nuolja var fint i det nya ljuset.
 Jag gillar det gamla stationshuset i Abisko Östra. Ståtligt.
 När jag gick ner från berget via en annan väg än jag gick upp kom jag ner till draghundarna som tillhör ägarna av vandrarhemmet (Abisko Fjällturer) om jag gissat rätt. De blev till sig när jag gick förbi. Trodde väl att de skulle få komma ut och dra. Vågade inte gå allt för nära men knäppte några bilder på sötnosarna bakom gallret. Fick inte fokus exakt där jag ville för jag använde autofokus och den tyckte inte som jag. Manuellt fokus hade jag inte hunnit med.
 När jag kom ner till byn och skulle svänga in på vandrarhemmet såg jag att nere vid vattnet var det nu galet fina färger så jag skyndade mig ner till E10:an och korsade den. Gick ut på en liten höjd och knäppte några bilder till.
Denna sista bild får bli dagens bild.
10,41 km blev det idag. Inte så mycket men en skön runda.
Bytte om på vandrarhemmet innan jag gick till tågstationen för att vänta på mitt tåg. Hade inte hunnit dricka mitt te som jag släpat med mig på min runda. Fick ta det på tåget. Tåget kom nästan i tid och jag gick ombord. Men ville inte. Jag ville bara vända om och leta upp ett ställe att bo på. Så känns det nästan alltid när jag är här. Det här är verkligen mitt "happy place".

Hade fått en bra plats med bord och kunde lägga upp mina fötter. Satt skönt och bekvämt hela resan hem medan jag redigerade bilderna här ovan.
 När jag kom hem till Boden hade det snöat och snöade fortfarande. Lite ljusare ute.

Vill verkligen inte jobba i morgon, vill vara ledig mer.

Inga kommentarer: