18 november 2015

Dag 322 - I molnet

Sov uruselt i natt. Tog en timme innan jag kunde somna så klockan han bli en bit över 3. Sen sov jag oroligt och vaknade flera gånger. När väckaren ringde kl 6 så var jag inte alls med på att jag skulle kliva upp. trodde klockan var 4 max. Valde att snooza till kl 06:45 och fick sedan tokstressa för att hinna göra mig i ordning. Är glad att jag packade mina grejer klart redan i går kväll efter jag hade jobbat klart. Han till och med ner i restaurangen och kastade i mig en tallrik yoghurt med glutenfria flingor, en kopp te och så hade jag gjort en leverpastejmacka men brödet innehäll spiskummin och var skitäckligt så den lämnade jag. Åt 2 melonskivor och plockade med mig ett plommon innan jag gick iväg kl. 07:26.

Tog nästan samma väg som igår och kom att tänka på Orups låt Från Djursholm till Danvikstull även om jag idag gick åt andra hållet och inte till Djursholm. Den dök hur som helt upp i huvudet när jag såg namnet på bron. Stannade till på bron igen och tog ungefär samma bild som igår men idag i dagsljus. Får bli dagens bild för något annat kommer jag inte hinna med.
Det blev en skön morgonpromenad på 5,01 km.

Jag kom fram lite lagom varm och fick blaska av mig på toan samt lägga makeup. Konstaterade att vi kvinnor som vanligt var i minoritet vilket gjorde att det var helt tomt på damrummet. Åt en andra frukost bestående av två mackor och en kopp te. De hade för en gångs skull "bygg din egen macka" för oss med specialkost också och inte bara en liten pyttemacka. Tack för det.

Konferensen som handlade om Microsoft Azure hade ett immersespår som jag hade velat gå men som hade blivit fulltecknat ganska så snabbt så jag fick nöja mig med de lösa föreläsningarna. De var väl rätt ok de gånger deras demos fungerade och om man bortser från att varje föreläsning började med en genomgång av vad Azure är, samma bilder och samma prat i 15-20 minuter. blev rätt tjatigt efter 6 st pass. Men lite nyttigt fick jag ut av det och trevligt att träffa kollegor från andra orter som jobbar med samma sak. Det värsta med att vara på sådant här är att det kliar så i fingrarna att få testa och prova det man hört om. Men när skall den tiden finnas?

Maten hade börjat väldigt bra på frukosten och lunchen var helt ok den också men sen blev det värre, fikat hade inte någon separat specialkostavdelning så jag fick leta min mat och sen på mingelmaten på kvällen hade de inte alls tänkt på oss allergiker för när vi hade plockat bort det på buffén vi inte kunde äta så blev det inte mycket kvar. Men men det är väl så det är att vara allergiker helt enkelt. Man vänjer sig.

Medan vi satt på föreläsningarna kom nyheten om att Sverige hade höjt terroristvarningsnivån till en 4:a. Det kändes ju inte helt bra i magen att man då skulle sätta sig på Arlanda Express ut till flygplatsen och sen flyga hemåt. Men men man kan inte heller vara rädd. Men nu hade jag sådan tur att jag fick skjuts med en kollega ut till flyget. Tacksam för det. Vi han ha ett bra samtal också.

Han inte äta något på Arlanda och sen visade sig flyget vara försenat så jag hade kanske hunnit äta. Köpte en bok som jag aldrig kom mig för att läsa. Lyssnade på min ljudbok istället.

När jag kom hem var jag helt slut efter att ha sovit så lite att jag gick direkt i säng kl 23.

Inga kommentarer: