05 november 2015

Dag 309 - Vila

Jösses vad är det med mig på jobbet, hinner inget av det som står på min lista och den bara växer och växer men ändå är jag upptagen hela tiden. Liiiiite frustrerande. Måste bli bättre på att säga nej. Tur att det inte är något som är jättekritiskt på listan just nu. Men vore skönt att bli av med punkterna.

I morse var det frost när jag fot och minusgrader när jag for hem men på lunchen fick vi oss i all fall några minster sol när vi gick till pizzerian runt hörnet. Hade jag inte haft lite ont i foten fortfarande (mest för att jag var dum och tog samma skor som jag gick i igår) så hade jag nog tagit en lunchpromenad.

Blev kvar på jobbet alldeles för länge idag, satt med en rolig grej. Inser hur mycket jag faktiskt gillar att testa saker. Just nu ett system som skall användas internt på jobbet och jag tillhör testgruppen innan systemet rullas ut. Det är lite extra roligt när man hittar några små defekter (när man inte är ansvarig för utvecklingen själv :-) ).

På vägen hem var det ett stort norrsken över vägen men jag hittade inget bra sätta att stanna på så det fick bli att sätta upp kameran hemma istället och knäppa en bild medan jag själv satte mig i fåtöljen med en kopp te och en brasa i kaminen. Läste ca 100 sidor i min bok mendan fötterna höll på att koka bort av värmen från elden. Men oj så skönt.
Jag hade knäppt en dagens bild på jobbet redan men den var en sådan där nödbild som jag har att ta om allt annat krisar. Nu blev det en rätt bra norrskenbild som får vara dagens bild istället och så kan jag spara det andra motivet och ta om den någon gång.
Jag sparade en till men gillade den första bättre pga de tunna dimmslöjorna. Den andra har ett bättre norrsken tycker jag men på väg ut ur bilden. Fotade med mitt 30 mm makroobjektiv istället för mitt 14 mm vidvinkel som jag brukar använda. Kul att testa något annat. Använde 30 mm igår också för att få husen lite närmare.

Inga kommentarer: