03 februari 2016

Dag 34 - Den osminkade sanningen med huvudvärk

Det man inte kan säga i ord kan ibland sägas i bild så dagens bild är ett självporträtt. Testade först med en bild med Lightrooms creamtone preset och sen lite clarity för struktur i koftan och håret. Kan sakna mitt orangefärgade hår i bilden så för att inte bleka ut mig helt lät jag den vara lätt cremetonad istället för svartvitt. De som känner mig vet hur mycket jag ogillar att vara på den här sidan kameran så det är en prövning varje gång jag inte hittar annat att fota och får ta mig själv. Men det är en bra övning om inte annat och ett enkelt sätt att illustrera en sinnesstämning utan ord.
Tog en annan bild som är den som får vara dagens bild där jag använde mig av preset cold tone istället. Då fick jag behålla hårfärgen och lite färg på läpparna (kanske lite väl orange läppar dock). Men jag gillar känslan i bilden.
Idag blev det ingen skidskola, jag är ju fortfarande urlakad och Henrik på väg att bli förkyld, dessutom var det -19 och då är ljusslingan i Sävastspåren stängd. Istället åkte vi hem och lagade varma mackor till middag. Spelade lite Wordfeud med barnen. Skall vara i säng före kl 22 med min vetevärmare.

Dricker lite ginger beer för att hålla resten av familjens förkylning borta från mig. Preset orange filter i Lightroom användes här.

Det var först när jag skulle tra tredje bilden jag kom på att jag har en app i Androidtelefonen som visar kamerans live view. Blev lite lättare då men jag lyckades rätt bra med placeringen utan att se också.

Inga kommentarer: