15 februari 2016

Dag 46 - Absolut järnbrist

Idag var jag äntligen hos läkaren. Han meddelade mig att jag hade absolut järnbrist. Finns inget järn i kroppen, alla värden var utanför normalskalorna. Inte ens i lägre intervallet utan utanför. Inte undra på att jag är helt slut. Skönt i alla fall att det inte var något annat än det. Det vet jag ju hur man fixar. Fick provsvaren på papper så nu måste jag få tag på min vårdcentral så jag kan få mina sprutor. Irriterad på dem eftersom jag var där 1 vecka innan jag var på privatvården i tron att det var något annat än blodvärdena få VC sa att allt såg bra ut (baserat bara på ett Hb-värde såvida det inte är de som försöker ringa mig från dolt nummer då och då).

Sen var jag hos sjukgymnasten för benet. Jag har typ noll styrka i de inre musklerna i baken så nu måste jag göra "Musslan" flera gånger om dagen för att återaktivera musklerna. Skall dit igen om en vecka.

Kom mig inte för att fota något ute idag så det fick bli ett nytt självporträtt när jag läser min bok om färger. Lekt med färgerna och ljuset. Tänkte först att även dagens bild skulle få bli svartvit men man kan ju inte alltid dölja en dålig bild med det. Dessutom känner jag mig precis så här blek.

Inte lyckades jag ta mig i säng tidigt heller. Jag som är så galet trött, behöver ju få sova en massa.

2 kommentarer:

Ann sa...

Men hu! Hoppas att du snabbt mår bättre!

Béatrice Karjalainen sa...

Tack! Skall bara få tummen ur och få tag på läkaren så jag kan få mina sprutor.