05 februari 2016

Dag 36 - Apelsinhimlen ovanför tar aldrig slut

På väg till jobbet idag var himlen så där underbart orange igen, apelsinhimmel, det fick mig att börja sjunga på Peter LeMarcs låt Ända till september. En låt jag gillar väldigt mycket. Kanske för att den handlar om min hemstad Trollhättan och på något sätt en längtan därifrån.
Och du vet att du ska sitta där, ensam på kanaltorget
Och vänta på att, din båt ska gå
Inget kommer att binda dej, inget i din lilla stadIngeting håller dej kvar, då
För du vet du måste härifrån, du suddas ut bit för bit
Du tar avsked till allt som var
Men det är säkert många, många månader dit
Det var vad jag gjorde, tog avsked från allt som var, jag åkte 120 mil norrut och här blev jag kvar, "hemma" finns inget kvar som binder mig där. Låter kanske konstigt när min mor bor kvar men jag minns inte ens när jag pratade med henne senast. Nu har dessutom så lång tid gått att jag inte vet vad jag skulle säga, vad har vi att säga varandra? Hon har sagt saker som sårat mig och hon har valt att inte ha kontakt med sina barnbarn. Visst de var inte heller världsbäst på att höra av sig till henne, men de var små och jag och hon hade ingen bra kontakt och ibland när de ringde fick de inte tag på henne. Men att klippa banden till dem? Nå ja de verkar överleva utan den kontakten, de har bra kontakt med sin morfar och han pratar jag med rätt ofta också. Så kan det bli ibland, bara för att man är släkt måste man inte ha världens bästa kontakt. Min syrra bor ju här i stan sen några år tillbaka men vi har heller ingen kontakt men jag tror att hon har bra kontakt med vår mor fortfarande, de har alltid hållit ihop medan det var jag och pappa och jag och mormor. Min älskade mormor saknar jag däremot, varje dag. En saknad som gör ont och jag får så dåligt samvete att jag inte åker ner till Vänersborg oftare.

Men nu tillbaka till apelsinhimlen.

Igår när det var samma sak så han det ju försvinna innan jag kom fram till ett fotovänligt ställe så idag körde jag av 97:an och tog mig till Karlsvik innan jobbet. Parkerade på First Camp och tog mig ut på isen och fotade bortåt Bergnäsbron. Blev en rätt ok bild med bilar som susar fram. Lade ihop 4 bilder för att få snön lite ljusare men ändå behålla det gula i himlen. Att smälta ihop flera olika exponeringslängder är sjukt smidigt. Så innan klockan var 8 i morse hade jag tagit dagens bild. Himlen han få mer färg av insidan av en apelsin dock. Lyckades föra över bilden från kameran till mobilen och göra en snabbredigering till Instagram redan i morse.
På väg hem hamnade vi i en rejäl bilkö pga en otäck bilolycka och då var det skönt att inte behöva känna någon stress över att hinna fota på kvällen. För inte kom jag från jobbet tidigare idag som jag hade tänkt. Det blev snarare tvärt om. Klockan han bli en bra bit över 17 innan jag kom mig iväg och då hade jag inte ens hunnit öppna dokumentet jag skulle granska :-(

Inga kommentarer: