24 februari 2016

Dag 55 - Färgglatt

I morse tog jag en bild ute på isen men isdimman  och motljuset gjorde att det var helt omöjligt att ta en bild som inte blev lite överexponerad. Hade bara tagit med kameran och inte väskan med mina filter. Men efter lite laborerande i Lightroom fick jag i alla fram en hyfsad bild men det visste jag inte att jag skulle få till när jag senare på dagen satt och kollade på bilden i kameran där allt blinkade "överexponerat".
På jobbet var jag så galet trött, nu måste mitt Hb ha gått ner i blodet för jag blir väldigt andfådd av minsta lilla och orken är som bortblåst. Inget svar från läkaren på min inskickade blodanalys så jag får väl släpa mig till hälsocentralen på fredag, i morgon hinner jag nog inte eller så stryker jag ett möte och går till läkaren istället. En av de andra jobbiga bieffekterna är att jag helt tappar aptiten, är hungrig men inget smakar direkt bra. Men grönsaksbiffarna på Solsidan var dock helt ok idag så jag lyckades peta i mig mat.

Efter jobbet idag så fick jag skjutsa Henrik till Sävast Ski Team och skidskolan. Själv har jag ingen ork till skidskola pga blodvärdena. Medan han skidade satt jag i stugan och jobbade, drack te och åt några knäckemackor. Hade tänkt läsa mina fototidningar men hade glömt dem hemma. Fick massor gjort i ett dokument och det var ju bra. Henrik fick öva på utförsåkning med tramp och med sladd i kurvor.

Insåg att vädret var ännu tristare ute idag än det var igår och fotoångesten kom krypande (jag trodde ju att bilden jag tagit på morgonen var helt kaputt), men då tittade jag mig omkring i skidstugan och fick syn på muggtavlan. Perfekt. Lite färg i allt det gråmulna. Så dagens bild blir helt enkelt en enkel studie i färg. Ett vardagsmotiv helt enkelt.
I väntan på törsten

Inga kommentarer: