27 februari 2016

Dag 58 - Kalixbesök

Somnade senare än vad jag tänkt mig igår men vaknade konstigt nog över en timme före väckarklockan skulle ha ringt. Lyckades inte somna om så jag gick ut och stoppade i motorvärmarkabeln innan jag kröp ner igen, kall som en isbit. Sen låg jag och surfade på mobilen en timme. Kollade eventuella kommentarer på gårdagens bilduppladdningar på Instagram. Jag får inte många kommentarer men många likes. Kommentarer är så mycket roligare att få, extra mycket om de ger någon form av återkoppling på själva bilden. Jag vill ju utvecklas, vill ju bli bättre.

Idag sken solen från en klarblå himmel och det var -22 grader på morgonen. Men när vi åkte mot Kalix hade det blivit lite varmare -19 och temperaturen steg lite mer på vägen mot Kalix. Ute var det bedövande vackert. Ville bara stanna och fotografera men det gick ju inte när Vincent skulle spela match. Vi kom till Kalix lite mer en timme innan matchen så jag släppte av Vincent och sen tog jag bilen "ut på landet". Hade sett en bit öppen vatten från E4:an och så åkte jag på andra sidan älven då jag hade sett en bro i närheten. Hamnade i en by som heter Rian. Fotade från bron men kände inte att det blir någon bra bild, händer inget i den, mest platt. Blev galet kall om ena handen när jag fotade och om fötterna.
 Hade sett några lador på vägen hit så jag stannade till vid dem. Först denna med ett fantastiskt gammalt trä och en nästan likadan i bakgrunden.
Men det är denna som får vara dagens bild för att jag gillade färgen på den och hur den stod på en liten kulle. Men bilden ovanför är nog bättre.
Jag var ute nästan hela timmen så jag kom tillbaka precis när matchen mot Kiruna började. Våra ungar började lite skakigt, inte riktigt vakna men andra halvlek blåste de på och spelade mycket bättre. Det är så kul att se hur Vincent utvecklats som spelare, dels är han lagkapten just nu och han tar verkligen för sig på plan, förr passade han oftast vidare även om han hade skottläge men nu brakar han rakt igenom försvaret och gör ofta mål. I andra matchen mot Kiruna satte han 8 mål. Som mittnia är han spelfördelare och förväntas leda laget i både försvar och anfall. Nu kan jag inte så mycket om handboll men jag tycker mig se att han är hyfsat bra på att ta instruktioner och lyssna på tränaren och delegera på plan, konfirmera att de andra hört och förstått instruktionerna. Andra matchen som var mot Kalix började också svagt men i andra halvlek visade de prov på riktigt bra spel och fick chansen att öva på olika manövrar istället för att kämpa för varenda poäng. Många av grabbarna fick precisa instruktioner på vad de skulle öva mer på.
Mellan första och andra matchen tog jag mig en promenad på 5,29 km i Kalix och fotade lite. Det var skönt att röra på mig men samtidigt jobbigt. Kroppen svarar verkligen inte alls.
Hittade väl inget direkt att fotografera men fastnade för dessa två sparkar och ett övergivet hus, ser ut att ha varit en kyrka men kan ju ha varit vad som helst. Valde en ganska hård redigering av sparkarna, såg det framför mig redan när jag tog bilden. Ville ha lite industrikänsla på stolpen och mycket kontrast. Kanske skulle dragit ner den blå kanalen lite för att minska det blå i skuggan? 
Efter Kalix åkte vi till Storheden. Det var fin väder tills vi kom till Persön ungefär då doldes solen plötsligt av moln och det började snöa lätt. Inget mer fotade för mig idag med andra ord. Får göra planer för morgondagen istället.

Vi hittade inte det vi letade efter på Storheden. Vi stannade på Sibylla och köpte burgare som ingen av oss orkade att äta upp. Jag mådde illa av all majonäsdressing på min burgare. Vi for på matvarubutiken innan vi åkte hem. Jag redigerade bilderna och när klockan var 18 lade jag mig på sängen med världens huvudvärk och trötthet. Men ville inte somna för då skulle jag nog sova till i morgon bitti, och vakna typ kl 4 eller så. Så vid 20-tiden klev jag upp med lite mindre skallebank och tog mig några mackor och lite chips kl 21.

På tal om feedback så fick min Instagrambild på björkarna igår väldigt många likes. 
På instagram hade jag dragit upp kontrasterna till helt svartvitt. Nu har jag gjort en stor version av den. Skall lägga till den i kandidatalbumet men tror jag skall dra upp svärtan lite till innan jag gör det, eller så ser den bara blek ut här liten.
Nu efter 2 timmar framför TV:n är det dags att sova. Först skall jag bara försöka lista ut varför bloggen vägrar visa några bilder och varför en av bilderna blivit överskriven fast de har olika filnamn (ville behålla den gamla redigeringen av björkarna också men just nu har bilden i gårdagens inlägg också tvingats ändras). Får inte till det nu, ger upp, går och lägger mig.

Inga kommentarer: