14 februari 2016

Dag 45 - Tidig morgon och långfika

Klockan ringde strax efter 5 på morgonen och jag gjorde i ordning mig för att gå till bussen. 05:45 behövde jag lämna vandrarhemmet för att gå till busshållsplatsen sa resrobot. När jag kom till busshållsplatsen strax innan kl 06 så upptäckte jag där och då att nä det går ingen buss den tiden resrobot sa att det skulle gå en. Första skulle gå kl 11 på söndagen. Shit panik, hur skall jag ta mig härifrån. Fram med Google maps och deras anvisningar för att åka med publika transportmedel. Aha en buss från hållplatsen där jag klivit av i fredags. Fick skynda på benen lite och kom precis när en buss rullade in.

Köpte en isete på centralen innan jag gick till bussterminalen och hoppade på en flygbuss. På bussen blev det värsta dramat när en kvinna inte kunde visa upp en giltig biljett, hon hade bara bokningsnumret och inte biljettnumret. Hon blev helt bananas och skrek och gormade, köpte en ny biljett, blev arg när hon bara fick ett kreditkortskvitto som det stod "gäller ej som kvitto på". Busschauffören tröttnade på hennes skrik och gorm och släppte av henne igen, hon ville ändå inte åka med någon som var så serviceominded. Vi kom iväg ca 5 minuter sent pga henne. Men jag var på Arlanda i god tid till mitt flyg och han köpa en frukost på Max, deras äggröramacka på glutenfritt bröd var helt ok (åt den dock först på flyget). I gaten satt hela Gripen Bandy från Trollhättan. Kunde itne låta bli att prata med dem lite, så längesedan jag hörde hemmadialekten. De spelar i en serie från Kalix-Nyborg ner till Småland någonstans, det är långa resor det men det är Kalix-Nyborg som har det värst. Gripen ligger sist i serien och hoppades jag skulle komma på matchen, de behövde lite stöd. Skrattade och sa att min son förvisso skulle vara i Kalix och spela DM i handboll men att jag inte hade några planer på att gå på bandy.

Hade köpt en bok på flygplatsen, Omgiven av idioter av Thomas Eriksson som går igenom DISC-metoden eller DISA som han väljer att kalla den. Denna bok läste jag på planet och antecknade i. Jag störde mig en aning på att den är så sjukt kategoriserande. Såg att Thomas hade gett ett "snabbtest" till Storytel när en av hans andra böcker blev ljudbok. Hittade igen det i Internet Archive. Försökte göra testet men svaren är så oerhört stereotypiska att inga svar känns rätt, inga känns ens halvrätt. Men samtidigt känner jag så igen vissa drag kos mig själv och hos andra. Nyttigt att läsa mest för att reflektera hur jag själv är men också vad jag skall tänka på när jag möter andra även om de sällan är stereotypen. Då känns MBTI aningen mer nyanserad. Kan även tycka att titeln är lite väl provocerande Men det är intressant att se hur olika människor kan reagera i situationer.

På flygplatsen i Luleå fick jag skotta fram bilen med händerna. Måste lägga en spade i bilen.

När jag kom till Luleå var min plan att ta ett kort på kyrkan men då var mina batterier tomma allihop så istället satte jag mig i bilen och väntade på att klockan skulle ticka fram till tiden då jag skulle träffa Anders och Johanna på Unik. Vi träffades och åt och pratade, sen gick vi vidare till Börje Olssons och tog en fika. Det blev många timmars socialiserande innan jag for hem. Åkte via affären och köpte lite alla hjärtansdagsgodis till gubben och barnen. De fick även bli mitt fotomotiv för dagens bild och två bilder till.
Somnade även på soffan en stund. Skönt. Så trött. Blev dock sittande framfördatorn sen på kvällen långt efter att ögonen hade börjat ramla igen. Sen masserade Henrik mig en stund innan det var sovdags.

Inga kommentarer: