26 februari 2016

Dag 57 - 2 timmar av passion

Åkte aldrig till hälsocentralen idag eftersom jag hade ett möte kl 10 idag och det gick inte att missa. Men på måndag måste jag åka alternativt boka en tid till på onsdag. Måste ju få ordning på mina blodvärden för detta är ju helt galet vad trött jag är nu.

På vägen till jobbet såg jag solen gå upp. Hade lagt min kamera med timelapseappen igång på instrumentpanelen och lät den ta några bilder medan jag körde. Lät fokuset vara på mina vindrutetorkare så inte bilarna jag mötte kunde identifieras. Hade hoppats på någon spännande bild men experimentet föll inte så väl ut. Detta var väl den minst tråkiga bilden. Den ljusa himlen gjorde att det blev lite för lång exponeringstid. Hade nog behövt filter.
Hade en jobbig dag på jobbet idag, kände mig helt korkad. Håller på att sätta mig in i en ny grej och det går mycket långsammare än vad jag önskar. Det är intressant men svårt. Känner också av de dåliga värdena vilket gör det svårt  för mig att koncentrera mig.

Idag hade jag gjort mina 40 timmar kl 15:30 och för en gångs skull gjorde jag något jag aldrig gör annars, jag lämnade jobbet då. Solen skulle gå ner om ca 1 timme så jag satsade på att ta en omväg hem.
Första stoppet blev i Södra Sunderbyn där jag svängde in för att ta en liten omväg till Avanisvägen. Ville fånga den fantastiska solnedgången innan det var för sent. Men något fattades i bilden.
Jag passade även på att fotografera en annan lada som jag åker förbi varje dag på 97:an men denna gång var jag på andra sidan viltstängslet. Den ligger snett mitt emot där jag tog solnedgångsbilden ovan. Nästa gång skall jag pulsa ut och ta bilden från stängslet, den by jag ser varje dag. Blev en liten kul detalj med bilen som susade förbi.
Andra stoppet blev bara en liten bit bort där jag tog dagens bild. Blev väldigt nöjd med den. Hade jag kunnat ändra något så hade det kanske varit en lite annan bländare för att få lite mer skärpa i skogen bakom.
Sen blev det ett stopp vid isvägen på norra sidan innan jag stannade ute på isen för en bild till.
Den blev dock på bergen borta i dimman.
När jag ändå stod still på isvägen så knäppte jag en bild på Teresia, färjan som ligger och väntar på islossningen.
När jag hade kört av i Avan och kört mot Selet fick jag syn på några lador på ett fält med solnedgången bakom, nu var solen snart helt nere. Här borde jag nog slängt på filter för att få ner ljussyrkan i solen. Sen är inte helt vit men ser ser ut att vara det.
Jag han inte åka långt innan jag svängde in till vägkanten i Avan igen och fotade två lador. Den första bilden blev lite trång i vänsterkanten. Tog en bild till med mer men då blev det för mycket. Denna tappade lite när jag rätade upp den. Måste bli bättre på raka bilder så jag slipper att upprätandet äter upp mina marginaler kring objekt.
 Älskade färgen på den här som stod precis vid vägkanten. Kanske borde ha tagit mitt 12 mm istället för 18 mm som användes här.
 Sen var det lite ont om objekt men så stötte jag på en björkplantering som jag inte kunde låta bli att fota. Skuttade ut i djupsnön för att ta bilden.
 Fick syn på en liten bäck som rann ut i Åtemjaure så där stannade jag till innan jag var framme i Selet och kunde stanna vid bron över Aleån och ta en bild.
 Sen när jag var nästan framme i Mockträsk fick jag syn på denna vackra lada och då kunde jag ju inte bara fara förbi. Solen sista orange ljus gav träet en fantastisk färg.
 Framme i Mockträsk stannade jag vid bron över vattendraget där (vet inte vad det heter) och knäppte en bild åt varje håll.
 Stannade till mitt på vägen innan Aldersjön och satte upp kameran mitt i vägen och tog denna bild.
Väl framme i Boden stannade jag till vid Bodån vid bron på Sveavägen. Knäppte en bild åt vardera håll innan jag tog mig hemåt. Kände mig så sjukt nöjd med min lilla omväg hem från jobbet.
2 timmar hade resan hem tagit mot de vanliga 28 minuterna men jag hade 2 timmar av ren lycka. Fick syssla med min passion, fotografering. Gillar den här tiden på året när det finns ljus och idag smet jag som sagt från jobbet för att kunna utöva min passion i dagsljus.

Sen blev det timmar framför skärmen för att välja ut och fixa till bland nästan 300 tagna bilder.

Inga kommentarer: