01 februari 2016

Dag 32 - Nära

Gick och lade mig kl 22 igår, somnade på spikmattan. Vaknade vid 3-tiden och då var spikmattan inborrad i min bak och rygg. Aj aj. Somnade om men sov oroligt resten av natten. Så trött på att drömma om jobb. Tänk om hjärnan kunde fatta att den behöver koppla ifrån det där och tänka på annat.

Var på jobbet 07:20 och ägnade stora delar av förmiddagen till att läsa på lite grejer som jag behövde fatta. När kl var 17 och alla gick hem så hamnade jag i skrivflow. Typiskt. Men jag tvingande mig hem 18:20. Fick handlingslista av sambon via telefon, var viktigt att jag svängde förbi apoteket så det fanns ingen tid för att stanna på vägen hem för att fota. Ute var det redan bäcksvart. Jag borde ha skippat lunch idag och tagit med mig kameran ut i solen istället. Måste bli bättre på att ta tillvara när solen lyser men jag måste ju även äta.

Lagade tandoorikyckling med ris, inte gott, jag gillar verkligen inte spiskummin och kryddblandningen jag hade bestod mest av det. Det var i alla fall ingen koriander i den. Fixade till en bild till en kollega som ville ha ett av mina foton i veckobrevet. Kul när folk gillar ens foton.

Sen var klockan tokmycket och jag saknade helt ork att gå ut, visste inte vad jag skulle kunna fånga när det är svartare än svart ute. Så jag plågade katterna istället med att trycka upp kameran i nyllet på dem när de låg och slöade i en fåtölj. 100 bilder senare var väl ingen jättebra men fick i alla fall en närbild på Emilians öga som efter lite beskärning får duga som dagens bild.
Det ser nästan ut som jag fångat ett stjärnfall på en nattsvart himmel i hans öga (syns nog bättre fullstor). han har så häftiga ögon när man ser på dem så här i närbild.

Känns nästan konstigt att fota i färg nu efter alla svartvita bilder. De kändes egentligen så mycket mer jag. Jag gillar svartvitt och jag tycker de stämmer aningen bättre på sinnesstämningen så här mitt i vintern när allt är mörkt.

Nu han klockan passera 22 så jag kunde inte vara lika duktig idag som igår men skall ta en kopp kvällste och lägga mig på spikmattan en stund men idag tar jag nog bort den innan jag somnar.

Inga kommentarer: