18 juni 2016

Dag 170 - Jag är ingen rosa person

Som som en stock i natt för första gången på en evighet. Vaknade kl 11 efter nästan 8 timmars sömn för det tog ett bra tag för mig att somna. Men inte vaknade jag utvilad för det. Men i alla fall inte kräktrött.

Beställde två par Teva Tirra  häromdagen för vandring och eftersom jag funderade på att i år åka iväg i min röda vandringskjol tänkte jag att ett par matchande röda sandaler kan ju vara roligt. På bilden ser mittenfärgen väldigt röd ut. Längst ut vinrött och längst upp lite åt korallhållet vilket fick mig att nästan inte köpa, för rosa för min smak.
Bilden lånad av Zapatos där jag köpte skorna för att kunna visa vad jag såg när jag beställde.
Öppnade kartongen idag och fick en smärre chock de är förvisso nästan vinröda längst ner, mitten är cerise och längst upp är de grisskära. Jag har en hyfsat bra skärm hemma också som ger rätt färgåtergivning så man kan inte direkt skylla på det då skulle det ju blivit fel på min bild nedan oxå. Som synes på bilden nedan så stämmer inte färgerna speciellt bra. Googlar man Teva W's Tirra Red Gradient så kan man se en rad olika färgskiftningar, hittade en butik som visar dem i den färgen jag upplevde mina i verkligheten. Jag kommer ju aldrig våga köpa en sko på nätet med färgen röd efter detta.
Det andra paret är svarta och grå med lila detaljer sådana har jag haft förut så de visste jag ju hur de såg ut. Men hur gör jag med dessa rosa missfoster. Jag har fri returfrakt för byten och hade turen att det fanns ett par grå/svarta inne så jag hoppas det finns kvar när mitt paket anländer till dem. Önskar man kunde boka upp ett byte via webben. Behöver 2 par med mig eftersom de bara håller ca 36 mil och min plan är då att gå längre än så. Ifjol klarade jag mig med att ta med ett par gamla och bytte till de nya lite då och då när fötterna var trötta. Men det vore skänt med 2 par likvärdiga. Helst hade jag ju hittat en sandal som inte kollapsar efter mindre än 40 mil.

Har varit och fikat med Herman på Ruter Retro Café och det blev min räddning när det gäller dagens bild. Ett fik fullt i gamla prylar hjälper en alltid att hitta något att fotografera. Dagens bild fick därför bli med fototema och med lite retrokänsla i och med svartvitt. De hade ett kuvert med 12 bodenbilder som såg ut att vara från omkring 60-talet men kan vara nyare. Jag blev väldigt sugen på att fota av bilderna och leta upp samma platser och vinklar, ta då-nu-foton. Måste bara ta reda på vem som tagit de gamla bilderna för annars kan jag ju inte visa upp dem. Ni ser lite av dem på bilden nedan.
Efter fikat blev jag toktrött. Ville lägga mig på sängen en stund men Vincent ville ha middag så det var bara att åka och handla. På ICA hade de inte det han ville ha så jag fick gå på Willy:s där jag hamnade bakom en turist som blev väldigt upprörd över att myntmataren inte ville ta emot mer mynt och i kassan kunde de inte ta emot dem i handen. Hon skulle åka hem idag och ville bli av med pengarna. Mannen framför mig erbjöd sig att betala med sitt kort och ta emot mynten men kassörskan fattade ju inte. Vi försökte förklara tillsammans medan kön blev allt längre. Tillslut fattade hon men då började turisten tjafsa om att hon hade lämnat mer pengar redan än vad maskinen sa. Det slutade med att hon betalade med eget kort och gick därifrån väldigt sur.

Fixade mat till barnen, hade ingen aptit men när maten väl var klar och det doftade mat i hela huset då kom min kropp på att mat hade nog varit gott. Men då fanns ingen. Så nu går jag och lägger mig och sover istället.

Inga kommentarer: