04 juni 2016

Dag 156 (#096/#blogg100) - Bränt mig :-/

När väckarklockan ringde i morse ville jag inte alls kliva upp. Sovit otroligt dåligt i natt, vaknat en gång i halvtimmen och tittat på klockan och när det väl ringde var jag en zombie. Men jag behövde ju ta mig till Kalix och söket där så det var ju bara att släpa mig ur sängen. Vaknade till och bilkörningen gick bra. Var på plats redan en kvart innan jag skulle, var inte en bil på vägen upp. Blåsigt som attan ute idag och lite kyligt. Önskade att jag hade tagit långkallingar.

Idag praktiserade jag som GC i sambandet. Tror nog det kan vara en passande roll för mig, hålla ordning på folk samt ta hand om kartor. Är hyfsat bra på kartor. Vi hade en tapper skara idag och vi i sambandet ägnade oss och karttittande och lite planerande medan sökarna var ute.  Bra team idag.

Efteråt tog jag mig en tur längst med Kalixälven. Hamnade i Kamlunge och fotade lite vid Kamlungeforsen. 
Fanns folk som stod i älven och på land och fiskade. Ser ni fiskarna (alltså de som drar upp fisk inte fisk i vattnet)?
Valde att köra en liten väg till Töre och åkte förbi det som är Bryggerimuseet i Bjumisträsk där det står en runsten utanför. Den såg dock rätt modern ut. Någon med koll som vet något om den? Själva entrén var väldigt fin så jag knäppte en bild på den också.
När jag närmade mig Boden hamnade jag bakom denna bil. En söt liten Opel, tror det är en Kadett A, någon med koll som kan bekräfta eller säga vad det är?
Den har redigerats en del drog bland annat dra ner färgmättnaden så det inte var så galet grönt för att få lite gammaldags känsla i bilden för Herman tyckte att det passade bilden. Ökade klarheten och drog ner skuggorna en aning. Gjorde samma redigeringar sen på bilden ovan där bilen åker rakt. Lite öststatskänsla. Gillar kurvan i bilden nedan så den får vara dagens bild.
Lekte lite med bilden och ändrade kontrasterna. Gillar stämningen i bilden men den stämmer väldigt lite med hur det såg ut egentligen. Ser nästan ut som en regnig höstdag. Tänk vad man kan luras med lite drag i reglage. Herman och jag redigerande denna tillsammans.
När jag kom hem släppte jag ut katterna, fixade middag och bilderna och kröp upp i soffan med en påse chips. Hände dock en liten olycka, hade ställt en bricka med en kopp full i nybryggt te på armstödet. Emilian koppade upp och brickan tippade, tekoppen över min vänsterhand. Sprang ut i köket och spolade kallvatten, ojade mig över att det gjorde så förbannat ont. Emilian kom springande och hoppade upp på bänken, tittade på mig med orolig blick. Buffade på mig och "pratade" oroligt. Stackarn han ville trösta mig. Hade inget bra att smörja in mig med för att dämpa smärtan. Hittade tillslut en flaska after suncréme som fick duga, kylde ner i alla fall.

Inga kommentarer: