28 juni 2016

Dag 180 - Tomt nät och fiskelycka

Idag fick vi se Vincent storspela i målet när de mötte Piteå. Pite satte stor press men Vincent höll rent i målet och fångade precis allt. Hans medspelare nätade dock 5 gånger och en motspelare 1 gång i Piteås kasse.

Efter att jag kört hem Vincent snappade jag åt mig ett myggstift och åkte iväg till Ljuså och fotade kraftstationen där. Ville ha med de fina molnen bakom men det var inte helt lätt med det ljus som var. Myggen höll dessutom på att äta upp mig.
Lekte lite med bilden och här är en annan variant. Gillar när bara en färg slår igenom, här rött. Lät dock de andra färgerna synas lite de också.
Ljusån på andra sidan bron.
Ljuset var så fantastiskt strax innan Buddbyn när jag körde från Ljusån att jag bara var tvungen att stanna och fånga det.
Sen ville jag stanna på Sundsbron och fota därifrån men bron är tydligen avstängd medan de bygger fågeltorn mm där så istället stannade jag vid Bodträsket på Prästholmen och fick fota bort mot bron istället. Solnedgången var vacker och sjön nästan helt blank.
Lekte lite med avsiktlig kamerarörelse under lång slutartid för att få en abstrakt bild. Var lite kul.
Satte mig i bilen för att åka hem, då fick jag syn på en man och hans son som fiskade. Ville ta en bild på dem men kunde inte bara tvärnita bilen och hoppa ur och anfalla dem med kameran så jag ställde mig en bit ifrån och knäppte några till bilder på solen.
Sen vågade jag fråga om jag fick ta ett kort på dem. Först var pappan tveksam men jag sa att jag skulle ta bakifrån och göra dem mörka och då gick det bra. Blev mycket nöjd med denna första bild så den får vara dagens bild.
Knäppte några bilder till.
Pratade en stund med dem. Ahmad och Mohammed heter de. De kom hit hela familjen för 8 månader sedan från Syrien. De trivs i Boden men Ahmad tyckte vintern var jobbig. De väntar på att få veta om de får uppehållstillstånd och var de hamnar. Mohmammed som är 7 år pratade redan rätt bra svenska. Pappan ville lära sig. En av Mohammed kompisar kom och var nyfiken och efter att få prova att fota med kameran fick jag ta en bild på honom innan jag tackade för mig och åkte hem.

Inga kommentarer: