24 juni 2016

Dag 176 - Hägnanhäng med Herman

Min plan var att få sova ut ordentligt, vakna av mig själv. Men kring 9 vaknade Henrik, slängde upp sovrumsfönstret så jag fick ljus i nyllet. Kunde inte somna om fastän jag var jättetrött.

Låg kvar länge i sängen men klev tillslut upp och åt frukost och fixade sedan det jag och Herman skulle ha med oss. Vi bestämde oss för att åka till Hägnan i Luleå för där säljer de stora polkagrisklubbor och det ville Herman ha en. Klockan var kring 2 när vi kom dit. Betalade inträde och fick tillbaka 40 kr i växel i småpengar. Hittade oss en plats längst bort vid bagarstugan och kossorna.

Lämnade våra grejer och tog en tur på området. Stången var redan rest och dansen var över när vi kom.
Vi höll en crash course för några invandrare i hur man går på styltor.
Jag tyckte Herman skulle binda sig en krans, man kan väl inte påstå att han lade ner allt för mycket tid för att skapa denna moderna variant av midsommarkrans.
När vi gick bort till "kloka gumman" Hulda i torpet så stötte vi på denna lilla kille som skrattandes tog sig fram i det högra gräset. Det var liksom en så otroligt tydlig bild av barndomssommar. Kunde inte låta bli att ta en bild.
Vi tittade på djuren som bor där. De latar sig i värmen. För varmt var det kring 25 grader. Hur skönt som helst.
Klockan han bli 4 innan jag och Herman var hungriga. Jag hade med mig sill och potatis och Herman hade kycklinglår med potatissallad. Jag hade lite mandelchokladtårta till efterrätt och han Ballerina & Singoallakakor.
När vi började packa ihop vid 5-tiden hade bagerskorna i bagarstugan bakat klart och satte sig på trappen och pustade ut. Jag frågade om det var ok att jag tog en bild och det var det. Tyckte de var fina där framför stugan i sina tidstypiska kläder.
 Gjorde en av bilderna svartvit för att matcha kläderna.
Mörka moln började hopa sig när vi lämnade Gammelstads kyrkstad för att åka hemåt.
Men först skulle 7 sorters blommor plockas så jag fick stanna i vägkanten på G:a Bodenvägen. Jag hade en fotoidé för midsommar som jag ville genomföra. Den involverade 7 sorters blommor, en hand och ett par ben. Först var min tanke att själv stå modell med en vit kjol, lite somrigt och typiskt midsommar men så tänkte jag om. Varför möste det vara så stereotypt att en flicka plockat blommorna (hur nu mina åldersåtgångna ben någonsin hade kunnat se flicklika ut). Jag frågade Herman om han kunde tänka sig att ställa upp och jo det kunde han. Så här blev min tänkta bild.
 Provade även liggande. Blev lite väl avklippta leder kan jag tycka eller så är det bara för att jag nyligen läste en artikel om de värsta missarna man gör när man fotar människor, där var avklippta leder en av dödssynderna typ. Jag gillar ju bilden.
 Men jag testade mig fram lite till. Här nästan hela Herman, han hade omatchande strumpor på sig så fötterna utelämnades. Jag tycker han är jättesnygg på den här bilden men när jag lade upp den på Instagram så tvingande han mig att plocka bort den. Vi får se om det blir samma här. Han var lite sur här, tyckte det tog alldeles för lång tid.
 Provade med bara överkropp. Gillar hur han tittar bort lite fundersamt.
Provade med fokus på blommorna som får rama in ansiktet. Borde kanske ha tagit bort den som stod högre än de andra. Han ser dock lite för sur ut på bilden så nä inte den.
Bad honom tänka på någon han tycker om, fick ett litet leende när jag fokuserade om så att både blommor och ansikte var i fokus. Jag gillar denna bilden så den få vara dagens bild. En ansiktsbild med blommorna var dessutom bild 2 i min tänkta midsommarbild. Så både min tänkta bilder genomfördes och jag blev rätt nöjd. Herman gillade också denna bild bäst.
Vi slappade med resten av familjen när vi kom hem, jag fixade bilderna och när det var dags för middag blev vi lata. Jag hämtade pizza. Min plan var att ta med mig min Stenoflex ner till hembygdsområdet och ta en bild på midsommarstången innan pizzahämtningen så jag satte mig i ett mörkt rum och laddade den med fotopapper. Men när jag var på väg dit kom jag på att hålet i kameran såg ut att inte gå rakt igenom pappen. Så efter att vi hade ätit pizza satte jag mig i ett mörkt rum igen och lös med en lampa igenom där hålet skulle vara och jodå det var ju hål igenom så bilden får väl tas i morgon istället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Väldigt fint ordnat ������
Jag undrar bara,
Var har du köpt den fina filten med rosor på?

Béatrice Karjalainen sa...

@Anonym: ICA Maxi för 2-3 somrar sedan.