27 juni 2016

Dag 179 - Ett skepp kommer lastat med turister

När jag hade hämtat gräsklipparen (äntligen) så åkte jag ner till Södra hamn för att fota de fantastiska molnen som låg över Luleå. När jag kom ner fick jag syn på att ett nytt kryssningsfartyg låg inne. Där ser man. Försökte använda den där portalen i Södra hamn till något vettigt som att rama in besökarna men nä det gick inget vidare. Den är svåranvänd den där.
Här kan man se molnen som jag skulle fota.
 Tog bilden och åkte ner till kajen, stannade och fotade på lite närmare håll. Tyvärr kan man ju inte gå ut på stenpiren närmast eftersom den håller på att vittra sönder och är avstängd.
 Den här får vara dagens bild.
Knäppte en till på skorstenen. Önskar att jag hade fått till strukturen i molnen lite bättre.

Båten heter Saga-Pearl II och kommer från Saga Holidays. Just nu är hon ut ute på 16 days, round-trip White Nights in the Gulf of Bothnia enligt Cruisemapper. Enligt cruise ship schedule är det dock 15 dagar vilket bättre stämmer med datumen.  (det finns verkligen tjänster för allt). Hon har utgått från Dover så jag gissar att hela båten var aningen besvikna efter dagens EM-fotbollsmatch (herr) mot Island. Kanske styr de båte ditåt istället för hem till den egna ön sen.
Smygtittade på lite passagerare som tittade mot Luleå strax innan avgång. Tyvärr hade jag väldigt bråttom hem till Boden för att hämta upp Vincent och en aktivitet med laget så jag han inte stå kvar och ta kort på när hon lade ut.
 Den här vyn såg passagerarna mot Luleå. Älskar sådana där moln.
Han hämta upp Vincent och sen fick jag ägna några timmar i bilen, han jobba lite och kolla några andra saker. Blev Maxburgare till middag och sen hämtning av Herman hemma hos kompisen han sovit över hos för att han skulle få med dator och skärm hem. Det här med bärbart är ju rätt smidigt annars.

Inga kommentarer: