05 juni 2016

Dag 157 (#097/#blogg100) - Filmtajm!

Planen var att ta en långpromenad i Luleå efter att ha skjutsat Henrik till jobbet. Vi började med att stanna till på Fägnan. Där var det Internationella dagen och ett par balkandansare uppträdde när vi kom. Vi åt frukost och tittade på några line dancers som övade bakom fiket innan vi fortsatte in till Luleå. Släppte av honom på hans jobb, parkerade vid kyrkan och började gå ner mot Södra hamn. Fotade Luleå Office Building som ännu inte är klar så jag fick nöja mig med övre halvan för att inte få med byggbråte och annat.
Den bilden får vara dagens bild. Vädret var lynnigt, när solen var framme var det jätteskönt men så fort den gick i moln tog de kalla vindarna över. Blåsten i kombination med mensvärk som fick mig att nästan vika mig dubbel ibland så var det inte ett dugg angenämt att promenera. Jag släpade mig själv runt udden. Stannade till vid en discgolfkorg och fotade den. Såg lite övergiven ut men enligt kollegorna som spelar så gör det inte så mycket att de är rostiga bara gräset är klippt någorlunda i området och det var det ju.
Gick liten sväng på stan, tog en fika innan jag gav upp och åkte hemåt. Blev inteens en mil idag. Vincent hade ringt och ville bli hämtad på stationen efter sin Kirunaresa så det fick hag ju göra. Väl hemma fixade jag bilder och lagade middag. Började undra om det inte skulle bli någon film men strax efter kl 18 plingade mobilen till med ett 20:30? Tjoho, den flertalet gånger uppskjutna filmkvällen skulle bli av. Jag skulle gå gotta ner mig i en soffa med te, popcorn, trevligt sällskap och en film. Det sker på tok för sällan.

Duschade och gjorde mig i ordning och vips var klockan tokmycket och jag fick stressa mig iväg till Luleå. Fixade mig en halvliter te men popcorn blev det inget med, micron fortfarande trasig. Filmvalet blev idag begränsat till det som finns på svenska netflix. Gjorde lite korssökningar mot IMDb och enligt det skulle filmen Shutter från 2004 vara rätt ok så den fick det bli. Vi båda hade missat att det var en Thailänds film före den började men insåg det  när de hade typ hela eftertexten före och texten såg mycket konstig ut. Nå ja asiatisk skräck funkar ofta. Filmen var väldigt brun/grön,  tror knappt man såg en endaste färg i övrigt i den. Konstig film, lite underliga hopp ibland som gjorde att jag nästan trodde att vi råkat spola i filmen. Men den hade sina stunder, vå båda hoppade till lite då och då. Men jag föredrar lite mer utdragen skräck, sitta mer på helspänn. Den var lite seg emellanåt. Två fotograferingsnördar som ser en film som handlar om foton gjorde visserligen sitt, först analyserade vi kameramodeller och tittade storögt när Ton bytte från Nikon till Canon. Jag som hade gett Joakim en present, en pinnhålskamera (har en likadan själv) började undra om vi verkligen ville framkalla bilderna sen. Mörkerrum verkar vara läskiga ställen. Och vem vet vad man kan få se i sina bilder.

Nöjd med kvällen kördre jag hem i den ljusa sommarnatten. Längtar redan till nästa filmkväll om såsådär ett år eller så... (de senaste gångerna har det varit 3 mpn, 6 mån emellan så nästa steg är antingen 9 eller 12 mån) då kanske Crimson Peak och 10 Cloverfield lane finns tillgängliga.

Inga kommentarer: