14 juni 2016

Dag 166 - Björkar i kvällsljus

Idag var det match mot Gammelstad på deras hemmaplan så jag fick åka från jobbet lite tidigare för att hinna hem och hämta Vincent och vända om och styra mot Gammelstad. Hade tänkt att ta en promenad men kom i samspråk med några andra föräldrar och blev kvar. Vincent stod i mål och gjorde några suveräna räddningar, bra jobbat. Släppte in 2 mål jag verkligen inte förstod varför så jag var tvungen att fråga honom, det ena var han på väg till höger och hade all tyngd på den foten men bollen gick in på vänster sida, så hinner man tydligen inte kasta om. Den andra var han säker på att den skulle gå över men den kröp sig precis in under stolpen. Jag har lite svårt för det där, tycker att man borde hoppa och föröka styra bort bollen ifall om att. Men men det är inte jag som är målvakt.

När jag körde hem Vincent igen så var det ett fantastiskt ljus bland björkarna nere vid älven i Sunderbyn så jag vände snabbt om bilen och körde tillbaka dit efter avlämning. Ägnade sen 45 minuter åt att fotografera björkar i mjukt ljus och bli uppäten av myggor. Jösses vad det kliar, får nog ta en antihistamintablett innan jag går och sover. Kanske hjälper det lite.

Jag verkligen älskar björkar i kvällsljus så jag gick väl lite bananas :-) Den första bilden är dagens bild. Den är jag riktigt nöjd med. Gillar placeringen på björkarna och det mjuka ljuset. Resten av bilderna kommer i kronologisk ordning som jag tog dem. Denna första bild skulle ha legat som bild nummer 3 egentligen.
Jag började med att gå till en liten "allé" jag  hade sett från bilen tidigare. Ljuset föll inte riktigt lika snyggt nu som 30 minuter tidigare men jag provade en bild i alla fall. Gillar hur träden står.
Solen ligger fortfarande ganska högt på himlen kl 21:40.
Hittade ett ställe där solen smekte stammarna på träden. Blev som förtrollad. Dagens bild ovan är från samma ställe. Tog en variant med annan placering på träden.
Hittade några träd som stod lite mer öppet och även de fick vara med på bild i motljuset.
Ett avvattningsdike rinner ut i älven här. Kunde inte bestämma mig vilken placering som är bäst. Gillar känslan när kameran är i höjd med smörblommorna men den andra känns mer ren. Vad säger du?
Hittade lite ängsull och massor med åkerbär. Blir till att göra ett återbesök i bärsäsongen.
Avslutar med en stilla bild där månen hänger över vattnet.
När jag kom hem satt Vincent och tittade på Portugal-Island när jag kom in i matchen var de på de 3 tilläggsminuterna och jag såg att Island hade spelat 1-1 mot Portugal. På lunchen idag hade en fotbollsintresserad kollega tyckt att man skulle ha satsat sina pengar på Island, han hade nästan rätt i alla fall.

I morgon skall jag ut och paddla med Katja, onsdagspaddlingen med Friluftsfrämjandet. Väljer att hyra kajak i morgon istället för att släpa med mig min egen (får nog inte upp den på biltaket själv ändå). Har försökt att hitta igen mina paddelhandskar, var säker på att de låg i kajaken men icke. Borta. Var sjuttsingen kan jag ha lagt dem. Tycker jag har letat överallt där de kulle kunna vara, brukar alltid lägga dem på tork på kajaken. Får väl ta en tur till garaget i morgon bitti och leta lite extra på golvet. annars får jag satsa på att få valkar.

Inga kommentarer: