10 juni 2016

Dag 162 - Trevligt middag och jakten på solnedgången

Idag efter jobbet var jag bortbjuden på middag hos Tomas och Karolina. Vi har aldrig träffats förut men samtalat via nätet. Karro har hjälpt mig att ta fram den Caminotatuering jag skall göra på benet (står i kö hos tatuerare och med tanke på att det dröjer så kommer den behöva byggas på innan det är min tur) och Tomas var han jag hjälpte med ett foto över Luleå skyline. De bor med två härliga lurvmonster, sibiriska katter så jag kände mig som hemma :-) De bor i ett mysigt gårdshus i centrala Luleå. Passar dem perfekt. Beundrade Karros fina målningar/akvareller.

God mat och samtal om katter, fjällen, mjölkprodukter (Tomas sommarjobbar på Norrmejerier), närproducerat och sociala medier mm mm. En riktigt trevlig kväll. Kul med nya bekantskaper.

När jag väl åkte hemåt vid 10-tiden tog jag omvägen om Bergnäset bara för att jag såg några trevliga solstrimmor på himlen, stannade nere vid älven och fotade en brygga som får vara dagens bild. Hittade även liljekonvalj.
Fortsatte över bron och svängde av ner mot Gäddvik där jag gjorde ett nytt stopp vid laxmuséet.
Väl hemma i Boden blev det ett stopp vid Sundbron, där började det regna medan jag stod och försökte fånga solnedgången. Chattade lite med Joakim för att hålla mig sysselsatt och inte tänka på hur kallt det var medan solen sakta tog sig ner.
När jag sedan kom hem satte jag mig vid datorn och fixade lite med bilderna. Tittade ut och såg att himlen var helt fantastisk så ut i duggregnet och fotade lite till men då hade klockan redan passerat midnatt så den bilden borde väl egentligen visas upp i morgondagens blogginlägg :-) Så ja detta blogginlägg är bakdaterat. Hittade glass i frysen så strax efter midnatt kokade jag te och käkade en halvliter glass (ej laktosfri). Inte så smart kanske. Men gott var det. Änglamarks nya glass med nougatrippel rekommenderas.
Klockan han bli 2 innan jag kom i säng och då strålade solen in genom persiennen i fönstret i sovrummet.

1 kommentar:

Karolina sa...

Hej Bea!

Så fint inlägg & vi var lika glada att träffa dig! Det är mycket troligt att det blir kvikkjokk i sommar! Otroligt vackra bilder på solnedgången också!

Hoppas vi ses fler gånger i sommar!
Kram/Karolina