06 juni 2016

Dag 158 (#098/#blogg100) - Blommor i svenska flaggans färger

Däckade snabbt när jag kom hem, hade skumma drömmar och vaknade ganska tidigt i morse av att Henrik höll på att packa för sin resa. Han skall på Sweden Rock, besöka sin syster, gå på Iron Maiden i Göteborg och sen en jobbdag i Stockholm innan han är hemma igen. Sen är han hemma några veckor innan jag mest troligtvis drar till Spanien.

Vaknade med ont i nacken igen och efter gårdagens film där nackont spelar en viss huvudroll så började jag ju undra kan man säga, skulle aldrig våga ta ett självporträtt. Tog en värktablett och lindande in halsen med en halsduk. Hittade inte mitt liniment :-/ Vill absolut inte ha tillbaka nackspärren.  På tal om foto så har jag ju nu gett Joakim hans Sténoflex (köpte den i januari i Stockholm) så nu kan jag börja använda min. En bild i månaden. Gav tydligen honom kreativ ångest. Det kan han gott ha så han får tummen ur och fotar lite. Jag själv är inte alls van att fota i svartvitt så det skall bli spännande och dessutom kommer det bli en utmaning att bara ta en bild och inte kunna se hur den blev förrän vid framkallningen (kommer nog fuska lite och komponera lite med hjälp av mobilen kanske för sténoflexkameran har ju ingen sökare). Förhoppningsvis kan vi ses om 12 månader och framkalla bilderna. Måste nog fråga hur man bör förvara fotopapper när de är exponerade. Hoppas det inte tagit skada av att ligga i mitt varma sovrum i flera månader.

Anders och Johanna var fikasugna så vi slöt upp på Ruter Retro, inne fanns gott om plats och de hade ett stort urval på gluten- och laktosfritt. Tack till dig som bakar där som anstränger dig för att även vi skall få något gott! De berättade om sin minisemester till Umeå och jag insåg att jag typ aldrig varit i Umeå, har förvisso varit där för tåg- och bussbyten, på Littfest för en herrans massa år sedan men då gick jag aldrig på stan osv... men inte besökt Umeå, det vore trevligt att åka dit med kameran.

Berättade för dem om kamerorna och att 12 bilder skall tas under 1 år. Johanna bestämde snabbt att det betyder venissage på nationaldagen 2017. Får se hur jag skall berätta det för Joakim :-)

När jag kom hem var jag trött, däckade 2 timmar på sängen, gud så skönt det var. Sen var tanken att ge mig ut med kameran.

Kom på att det är nationaldagen idag, och tänkte fota en flagga eller så. Förra året tog jag en dålig bild på en bakelse med flagga i. Men det tokblåste ute, fota flaggor då är en utmaning som jag provat förr och det känns inte speciellt kreativt egentligen. Fick syn på min vildvuxna gräsmatta och förgätmigej och maskrosorna som växer i den. De är ju i flaggans färger och någon nytta skall jag väl ha av ogräset.

Plockade en bukett, hämtade ett barn med vit t-shirt och ställde upp honom i solen och tog dagens bild som jag gillar. Jag fick en idé och genomförde den, blev som jag ville, nästan. Nu när jag tittar på bilden ser jag dock en sak jag borde ha sett när jag fotograferade, det saknas en gul blomma som borde fyllt igen hålet till höger i bilden som nu domineras av blått. En gul blomma till där så hade jag varit jättenöjd. Men samtidigt kan ju inte världen vara helt tillrättalagd heller.
Middagen till familjen blev lax (fast Herman tog en av burgarna från igår, tydligen lax i skolan i morgon) medan jag åt sill, älkar sill. De andra är inte lika förtjusta i det så det passar ju bra för mig att äta det när tillbehören kan vara de samma.

Idag är det dag 98 i #blogg100 det betyder 2 dagar till med den etiketten. Min ambition var ju att de 100 dagarna skriva om vettiga saker. Hmm kan nog inte påstå att det blivit så direkt. Lite om fotografering har det väl blivit men inte så mycket vettigt som jag hade tänkt mig. Får skärpa mig i morgon :-)

Funderar på att gå och lägga mig tidigt, ville se på Morden i Midsummer men Henrik ville se på något annat så jag gav mig. Min TV-tittarglass får ligga kvar i frysen några dagar.

Inga kommentarer: