26 augusti 2006

Geomag fungerar inte genom magen

Idag kom lilleman (3,5 år) in till mig storgråtandes och aningen panikslagen och sa "Mamma jag glömde att jag hade den i munnen", jag försökte fatta vad han pratade om men sen kom det "den har åkt ner i magen". Försökte febrilt lista ut vad och fick till slut veta att han hade haft en geomagkula i munnen (vilket han mycket väl vet att han inte får) som han råkat svälja. Jag var met glad över att han inte fått den i luftstrupen.

En Geomagkula är 12,7 mm i diameter och är en nickelklädd järnkula. Blev ju lite orolig så jag ringde jourcentralen här i Boden och fick prata med en sköterska som sa att det nog inte var någon fara men att jag skulle ringa giftinformationen för säkerhets skull. Där ville de veta åler på barnet och hur stor kulan var samt material. Hon kolla de upp lite tabeller och kom sen tillbaka och svarade att den borde hitta ut en naturliga vägen och att ingen risk för förgiftning förelåg. Så nu är det bara att vänta på att den skall komma ut.

Storkillen (5 år) var dock inte sen med att testa Geomags funktion, han hämtade några pinnar och försökte sätta fast dem på lillemans mage men de fastnade inte. Så vi har nu empiriskt testat om Geomag fungerar genom hud, muskler, magsäck och det gör de inte.

Så nu behöver ingen mer testa det.

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men stackarn! Det händer så lätt sånt där, har också en 3åring hemma..
rolig blogg du har!

Anonym sa...

MAGnet i MAGen...
Hu, hoppas att allt ordnar sig då.
Jag tittade faktiskt på det i leksaksaffären men kom raskt på att jag nog skulle vänta minst 3 år med att köpa något sådant.
Ha det bra.

Anonym sa...

Men vilken idé att testa om det fungerar genom amgen. Barn är så finurliga ibland. Kulan kommer nog ut viken dag som helst. Kommer själv ihåg när Robert var 4 och sa till mig att den bara hoppade in i munnen. Vad för något? undrade jag. Kulan: Jo hans att mittemot mig och ajg visste inte att han just då höll på att svälja en stenkula, men han såg väldigt konstig ut i synen. Efteråt förstod jag ju varför. Ja det var bara att vänta på att den skulle komma den naturliga vägen. jag såg dena ldrig men den kom säkert ut.