05 augusti 2006

Inga åkerbär för mig idag

Grannens åkerbär i trädgårdslandet hade mognat så jag gjorde antagandet att även de vilda nu borde vara mogna. Satte mig på min nya stålhingst och swichar iväg mot Buddbyn där jag vet att det finns massor med åkerbär. Men icke sa nicke, det var det väldigt lite bär och de som fanns var ännu inte helt mogna.

Besviken vände jag hemåt, såg massor med hallonsnår men inga hallon och tänke "det borde ju vara olagligt med hallonbuskar utan hallon" och cyklade vidare och plötsligt såg jag i ögonvrån hur det var en massa rött ibland bladen. Stannade cykeln och klev av, fram med min lilla turkyoghurtburk och in bland buskarna. massor av skogshallon, hade lätt kunna plocka 10 liter där men fick nöja mig med en då jag bara hade en liten burk med mig.

Jag önskar att jag kunde förklara hur gott det är med skogshallon, i går när jag var ute och cyklade så fick jag syn på en yttepytteliten buske vid en lyktstolpe vid cykelvägen inne i skogen, stannade och plockade busken ren, 3 stora nävar helt gudomliga, fortfarande solvarma, hallon. Så lyckan över att hitta en massa hallon idag blev på något sätt ännu större för jag hade nyligen blivit påmind om hur gott det var.

Sen jag flyttade hit upp har jag inte hittat några vilda hallon förren nu, jag som är uppvuxen med att ha hallonsnår runt hörnet och alltid kunnat äta hallon på sommaren. Nu vet jag var det finns massor och jag kommer garanterat fara dit igen.

Dagens hallonskörd skall nog bli paj i morgon, kan bara inte bestämma mig om det skall vara en vanlig smulpaj eller en sådan där man geggar ihop en fyllning med ex cf eller gräddfil. Eller kanske jag serverar dem som de är med lite vaniljglass.

Visst ser de goda ut?


Posted by Picasa

Inga kommentarer: