26 september 2009

#bokmassan är utmattande

Orkade bara inte blogga igår kväll, gick upp 04:00, kom i säng vid 00:o0, då var jag trött så trött, ögonen gick i kors den sista stunden när jag skrev på min seminariesammanfattning från seminariet med Emma Ångström, tror jag somnade mitt i en mening.

Kl 21:00 idag låg jag i sängen på hotell förvisso med datorn i högsta hugg men så skönt att ligga ner. I 2 dagar har jag knatat runt på mässan. Kikat på böcker, pratat med massor med twittrare, bloggare, förläggare och en del författare. Har ägnat mig åt gerillamarknadsföring för Pocketblogg.se genom att stoppa våra bokmärken i böcker vi recenserat med texten "Recenserad av:" skrivet i överkanten på bokmärket. Blev stoppad i gången av en representant för ett litet förlag, Ordbilder, som tackade mig för recensionen av 36 dagar, en bok jag tycker ni skall skaffa i monter A03:54 om ni är på bokmässan. Fick deras Marknadskrafter av Richard Morgan att recensera. De berättade att Ellory som skrivit 36 dagar snart kommer med ny bok på svenska i pocket, det låter spännande, så den skall jag hålla utkik efter.

Har lyckats få mig lite andra recensionsexemplar av böcker också vilket är jätteroligt. Bland annat skall jag läsa Karin Slughters nya bok Triptyk (utgiven på Telegram Förlag) som i Sverige inte finns i pocket ännu men som kommer till våren och en bok av Chris Abani som ursprungligen är från Nigera men fick fly därifrån i början av 1990-talet eftersom han fängslats flera gånger för det han skrivit. Boken heter Abigails liv och är en kortroman utgiven på Celanders förlag. Så nu vet ni vad jag kommer läsa de närmsta veckorna.

Har givetvis gått på en hel del seminarier förutom det med Emma Ångström, Jan Jörnmark och Katarina vikars presenterade sin gemensamma bok, Anna Jansson presenterade sin nya bok, Helena von Zweigbergk berättade om sina relationsdramer, Kristina Ohlsson berättade om sin deckardebut. Sen var jag även på Per Gustavssons seminarium där han pratade som sina prinsessböcker och den kommande prinsboken, gud vilken rolig man. Helt underbar inställning. Minst lika rolig som sina böcker, som mina barn bara älskar.

Igår var jag ut på Svarta Oliver och åt middag med Hannes, ett gammalt ex. som jag träffar på tok för sällan. Men nu blev det flera timmars minnen först över en god trerättersmiddag och sen över tranbärsdryck och tomatjuice på Tvåkant. Tack Hannes för det trevliga sällskapet!

Idag var det middag med 5 av de andra pocketbloggarna, vi åt på Restaurang Söder Pizzeria ett trevligt ställe med god mat men väldigt slö service. Middagen var trevlig, vi skrattade så jag fick ont i magen. Jag och Karin (@lillmacho) fick världens skrattattack åt ett tweet som Cecilia (@sjumilakliv) läste upp där @ckahlbom berättar att han försöker förklara twitter för några vänner som tror att twitter är "ngn slags meddelandetjänst för sällsynta fåglar för ornitologer" och vi höll på att inte kunna sluta garva. Karin, tyvärr det finns ingen kikarapp till iPhone men det skulle vara sjukt kul att göra en. Hur svårt kan det vara?

Så nu ligger jag alltså här i sängen med laptopen och en trave böcker, men nu åker locket igen och jag skall nanna kudde. 9 är det dags att vara på mässan i morgon igen. Får skriva klart min seminariesammanfattning från seminariet med Karin Slaughter då. Hon kunde verkligen få mig att vilja läsa hennes böcker. Så de skall jag försöka hitta på mässan i morgon.

Nä nu sängen måste få lite sömn innan jag behöver skutta ner för den långa backen ner till mässan.

Är lite lat och orkar inte lägga in mina bilder här just nu så ni får kika i Pocketbloggs Flickralbum, mitt Twitpicalbum och min ström på Brightkite.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: