07 september 2009

Mer på "dela med sig"-temat

Tommy Sundström som har skrivit Användbarhetsboken har bestämt sig för att publicera boken gratis på webben. I bloggform kommer han publicera ett nytt avsnitt om dagen.

Boken innehåller konkreta råd och tips på hur man gör sin webbplats mer användbar och tillgänglig. Det är en bok där interaktion, design, tillgänglighet mm står i fokus.

Tommy skriver:

Det har varit en ganska lång process och många diskussioner med förlaget sedan dess. Den avgörande frågan har varit: säljer en bok vars innehåll också finns på nätet bättre eller sämre?

Själv är jag övertygad om att Användbarhetsboken kommer att sälja bättre. Det svåra är inte att skriva en bra bok, det svåra är att få de potentiella läsarna att inse att boken finns och att den är bra.

Visst, många kommer att läsa den utan att betala för sig, antingen för att de föredrar skärm framför papper, eller för att de vill spara lite pengar. Men samtidigt får jag något ännu värdefullare utan att betala för mig: marknadsföring. En bok på webben är en bok som kommer att dyka upp på Google, varje gång någon söker på något av det den handlar om. Kan man få bättre marknadsföring än så?

Han har även postat ett inlägg till med mer utläggning i ämnet.

Jag tror många kommer ha nytta av det här och att det säkerligen gör att många får upp ögonen för boken och anskaffar den i pappersformat för att få hela direkt. Användbarhet är ett viktigt ämne så allt som kan göra att utvecklare tar till sig budskapet är välkommet.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: