15 september 2009

Lite blandat om träning/hälsa

Idag öppnade registreringen för Fjällräven Classic 2010 och jag har nu anmält mig. sen får jag väl fundera till 6:e augusti 2010 om jag skall ta en snabbare vandring eller verkligen dra ut på det.

En timme efter min bokning så var det dags för hälsokontroll och konditionstest mm. Först var det blodtryck och kolesterolvärde och BMI och allt såg bra ut. De tog även ett blodvärdet (B-Hb) var på hela 119, jippie de sista infusionerna har gjort sitt jobb (även om jag också varit väldigt stillasittande den sista tiden).

Fick även göra spirometritester för att testa lungkapaciteten och min lungålder är tydligen 30 år, det lät ju bra.

Sen blev det cykling för att testa konditionen och den var riktigt bra, fick testvärden som var helt acceptabla (4,5 på en 5-gradig skala) och känner mig så nöjd över att ha bra kondition trots att det enda jag gjort är att promenera. Testinstruktören sa att för att förbättra min kondition ytterligare måste jag stressa på hjärtat än mer men att det inte är nödvändigt, min kropp mår nog bäst på den nivå jag är på eftersom knät ogillar löpning och anemin stressar hjärtat nog när jag är dålig. Det kändes bra att höra. Jag skall fortsätta att röra på mig regelbundet och variera min träning. Komma igång med styrketräningen igen.

Funderar på att göra en ny BIA-mätning och sen få fart på styrketräningen, skönt att kunna mäta sig till ökad muskelmassa. Men skulle så gärna ha någon att träna med, styrketräning är så trist ensam.

Jag kanske inte är en så möglig nöt längre.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Erica sa...

Bea, det låter fantastiskt, att din kropp mår bra!

Béatrice Karjalainen sa...

Det känns otroligt bra bortsett från att min fot krånglar just nu. Men men sånt löser sig.