04 februari 2015

Dag 35 - Promenad i Luleå

Försov mig i morse. Stängde av larmet och somnade om. Vaknade i ett kolsvart rum och hade inte en susning om vad klockan var. Vispade oomkring med händerna förtvivlat för att hitta en telefon för att kolla klockan. 07:29, fan! Sen kom Herman 1 minut senare och undrade om jag inte skulle kliva upp.

Masade mig ur sängen, fortfarande känns inte kroppen ok, är yrslig och eländig och magen ville inte som jag vill, hatar magkatarr. Blir nog att ta mig till vårdcentralen i morgon.

Nå jag ungarna fick skjuts till skolorna närjag ändå åkte i deras tid och på jobbet var jag en halvtimme för sent. Förmiddagen gick snabbt, förberedde ett möte, hade möte, hade eftermötetmöte och sen ett eftermötetmötesmöte och vips hade hela förmiddagen gått åt kändes det som. På lunchen fick vi oss en promenad ner till Bistro Norrland som visade sig vara helt fullt så vi hamnade på kulterens hus istället. Otroligt dålig ljusmiljö där i restaurangen, svårt att samtala och idag var inte maten någon höjdare heller, men trevligt sällskap i alla fall.

Efter lunch gick jag ut med machete i processdjungeln och försökte hitta rätt väg, gick inte så bra. Bräkade med att installera företagets officiella officemallar på datorn, gick bet trots att jag följde instruktionerna och fick anse mig besegrad, mailade helpdesk, fick tipset att prova att göra en avinstallation av något som inte lyckats installeras och installera igen. Det fungerade. Så logiskt. Sen kunde jag skriva drifts- och funktionsdokumentation till en leverans. Jag gillar att dokumentera så det var kul. Vips var klockan 18:30. Nå ja då hade jag ju i alla fall jobbat in dagens försovning.

Ringde Herman och sa att han fick ta sig till träningen själv men att jag kunde hämta 20:30. Gick ut i bilen och hämtade täckbrallorna, hade dock glömt GPS-klockan och bra skor hemma. Laddade hem en GPS-trackingträningsapp till min Lumia 930 (Funbeatappen finns ju tyvärr inte på den plattformen). Det blev Caledos Runner som fick följa med mig när jag gav mig ut. Satte ett larm på 45 minuter, då var jag tvungen att vända eller se till att ha samma sträcka tillbaka i alla fall för att hinna hämta Herman. Styrde stegen mot Storgatan och isdjuset. Bävern Beatris från Bäverly Hills. Tillsammans med några utländska turister knäppte jag några bilder på henne.
Gick vidare genom stadsparken och hade några dagar tidigare sneglat på hjärtgungan och tänkte att den kanske kan göra sig bra på bild mot allt det vita. Nu hamnade jag på baksidan av den och såg att kyrkan syntes i hålet. Försökte få till något. Blev inte helt som jag tänkt mig, kunde inte komma i rätt vinkel pga en massa snö.
Gick vidare mot det som var mitt egentliga mål idag, domkyrkan i Luleå. Jag gillar tegelfasader som det ligger snö på och det gör det ofta på domkyrkan även om det just idag inte var så mycket. Den är bra upplyst. Men ljuset de lyser med är väldigt blått så att få rätt vitbalans här och en bra färg på himlen är skitsvårt. Fick nöja mig med detta idag.
Fortsatte ner till södra hamn och nu hade de dragit isvägen hela vägen hit. Perfekt. Gick ut på isen och fick syn på sparkeringen, Tyréns gröna lånesparkar. 4 stycken stod inne på södra sparkeringen. Bestämde mig för att sparka 2 km. Lånade Rödkallen. Denna bilden fick bli dagens bild inte för att den kanske är så bra men för att den symboliserar dagen bra, snö, isbanan, jag åkte spark. en är den väldigt mycket Luleå också. Lite roligt när jag skulle kolla vad spark heter på engelska så använde jag bab.la och deras exempel var:

På isbanan var mina vanliga skor alldeles för hala och på snögångvägen gick sparken trögt. Skulle haft dobbar. Det blev en jobbig färd, men där det fanns en snösträng med is på bägge sidor där kunde det gå undan.

Plötsligt ringde mobilen, talade om att nu är det bäst att du är halvvägs. Jag hade hoppats på att sparkandet skulle gå snabbare än gåendet men då blev det inte. Tog en liten fotopaus efter en kilometer ungefär. Då hade jag sparkat och gått i omgångar.
Efter ytterligare ett tag passerade jag Bergnäsbron som jag hade velat fota för ett tag sedan men då var ju inga lampor tända. Idag gjorde jag ett försök. Inte helt nöjd med vinkeln och framför inte alls nöjd med att jag redan när jag tog Bea åker spark-bilden ovan hade råkat dra upp ISO:n på kameran utan att märka det.
Efter att bilden var tagen kollade jag på klockan, oh shit nu hade jag bråttom men det borde gå. Sparkade så fort jag kunde till sparkeringen vid Hälsans hus och lämnade sparken där. Skyndade på stegen bort mot Norra hamn. Men jag insåg att isbanan gör ju en jättevid sväng rundtom där, skulle inte hinna tillbaka till bilen till klockan 20. Men jag måste ju skynda så fort det bara går. Kom på att bilnyckeln inte gillar promenader i kyla så jag hakade loss den från nyckelbandet och stoppade den i BH:n. Kallt!!

Att springa i mina vanliga kängor och med kameragrejer på ryggen fungerade dåligt. När jag närmade mig så jag var i höjd med jobbet tänkte jag att det kanske går att gena över snön och upp på Mjölkuddsbanken. Tog några steg ut i snön för att finna att det var midjedjup på sina ställen. Bara att vända om och gå en annan väg. Kom fram till bilen 20:20, hade räknat fel på allt idag. Skickade SMS till Herman om att han skulle ringa mig när han tränat klart 20:30. Han ringde 20:38 och valde att sitta kvar och vänta 15-20 minuter istället för att behöva gå en kilometer hem. Han är ju lite lat kan jag tycka men han hade gått dit, tränat 1,5 timmar så ok då. Hämtade upp honom och vi åkte till ICA och handlade. Sen hamnade jag här vid datorn med bilderna och bloggen. Barnen har lagt sig och sambon spelar WoW ikväll.

Blev extra superglad när jag kom hem och insåg att appen jag laddade ner har möjligheten att från datorn ladda ner en gpx-fil från deras molntjänst så med Christers finfina gpx->tcx fick jag sen in allt i FunBeat ändå. Det blev bara 7,61 km idag (varav nästan 2 på spark men jag orkar inte bryta ut sem och särredovisa, jag gick dessutom en hel del med sparken pga föret/skorna) men jag orkade inte gå ut och gå 2,5 km när jag kom hem. Borde ju dessutom gått 2 extra som jag släpar på i veckan. Så nu är det 4,5 km som jag skjutit framför mig att ta tag i under veckan.


Inga kommentarer: