17 februari 2015

Dag 48 - Dubbla promenader och dubbla semlor

Idag har hela dagen gått i 100. Stressigt på morgonen, ungar som inte ville åka buss, jag hade alla mina grejer utspridda i hela huset kändes det som.

På jobbet gick allt i hundra och vips var det lunch. Så nöjd med att jag hade kvar från gårdagens lunchlåda. Hästköttet var lika gott idag. En av ridmänniskorna på jobbet tittade dock väldigt konstigt på mig när jag och en annan kollega pratade om hur man får tag på hästkött. Gissar att jag reagerat likadant om någon hade pratat kattkött. Det är lite konstigt det där, var går egentligen gränsen för vilka djur vi äter. När jag tänker på det så känns det plötsligt jättekonstigt att äta kött. Men jag var ju vegetarian i min ungdom och anemin löpte total amok, fick inte i mig järn nog alls och fick leva på sprutor och tabletter. Blev tillsagd att börja äta kött igen.

När jag hade ätit klart sa jag lite halvt för mig själv, men åh jag kanske skulle ha gått ut innan maten, men nu blev det inte så. En kollega hörde bara "gå ut" och vips så hade vi bestämt oss för att ta en promenad i snålblåsten. 3,13 km och en halvtimme ute blev det. Skönt faktiskt om än galet halt på isbanan. De höll på att ploga och bredda så just nu var "gångbanorna" nästan helt borta.
Sen hade jag mitt roliga möte på eftermiddagen, gick bra tror jag, kändes bra. Antecknade några noteringar mentalt till mig själv. Lite mer paus i mitt pratande, ta bort en del av presentationen som bar kändes som repetition av nyss sagda eller stoppa på slutet. Vissa saker kan jag stryka bort, andra saker skall jag läsa på mer om, måste ta en sittning med några av konsulterna. Men på det hela taget kändes det bra. Man måste ju ha förbättringspotential. Min kollega som var med på mötet kom med bra inspel, klocka frågor som oxå var nyttiga.

Efter mötet fick jag ett skitroligt mail, en grej jag gått och väntat på. Nöjd och hoppas sen kunna visa vad det blev av det.

Sen så hade jag samtal med chefen, han är på jakt efter någon som vill jobba med processer. Frågade om jag kan tänka mig. Jag är kluven, jag tycker det är roligt men det finns ju definitivt roligare saker. Vill absolut inte hamna i internjobbsträsket och plötsligt sitta med en massa processansvar som skall ligga på linjechefer av olika slag. Been there done that redan. Då är jag nästan hellre med och jobbar i arbetsgrupper men en av mina absoluta styrkor är att se helheter och samband och det behövs när två organisationer skall jacka ihop i varandra, processer skall synkas och dessutom synkas med hela moderbolaget och alla regioner mm som jobbar lite olika. Det är ett jättejobb känns det som och dras jag in i det så vet i fasiken hur mycket tid jag kan få över att jobba med det jag brinner för, systemdesign, kravinsamling, test osv...

En annan kollega sa till mig häromdagen, det är så dumt med dig, du är liksom bra var vi än stoppar in dig, svårt att välja och lätt att vilja ha dig överallt. Vet inte om jag är så bra på allt men jag är bra på att läsa in mig, att få en överblick över områden och framför allt se hur saker och ting hänger ihop eller inte gör det. Jag bygger stora relationscheman i skallen och snabb på att söka av dem. Jag skannar av stora mängder material nästan dagligen, lite fastnar och vips nämner någon något jag har läst/hört/har ett hum om och jag kan plocka fram det.

Just nu längtar jag efter ett stort systemutvecklingsprojekt ett där jag kunde få grotta ner mig ordentligt i användarkrav, tekniska krav, integrationer, beroenden, design, nyttja olika tjänster, gärna lite mashups och dessutom kanske få mer tid att läsa in mig på saker som "så konfigurerar du Azure bäst för ditt system". Skulle vilja driva ett CI-projekt och titta ännu mer på automatiserade tester gärna lära mig att skripta dem själv och förstå mer. Det finns alldeles för många roliga saker att nörda ner sig i och alldeles för lite tid. Längtar till Build i april då skall jag få lite utlopp för nörderiet, lyssna in på vad våra kunder borde satsa på och sen få dem att ta steget att låta oss få prova nya saker. Det är jag grymt peppad för. Men om jag då sitter fast i processutvecklingsträsket blir det kanske svårare att driva på de sakerna. Men å andra sidan kan jag styra och ställa lite med processutvecklingen, tvinga in oss på spår som jag brinner för ;-)

Läst ganska mycket om DevOps på senaste tiden och där kan jag känna mig rätt hemma, känns helt rätt. Jobbar just nu en hel del med deployments (vad skall man säga på svenska?) i Azure och där tvingas jag lära mig massor. Det är kul men som med mycket annat och vissa saker skulle jag behöva lämna över till andra för skall jag både göra allt jag är bra på och allt jag tycker är kul så kommer jag dräpa mig. Samtidigt kan jag rätt ofta längta till ett mindre bolag gärna produktbolag där man fick vara lite mer alltiallo, driva på utveckling framåt i ny teknik osv... Ingen som sitter på något sådant ställe och behöver en sådan som mig? ;-)

Efter jobbet som blev alldeles för länge idag fick jag okissad kasta mig i bilen och hämta Vincent hemma för att han skulle på handboll. Arenan ligger verkligen off från oss för att åka buss. Först buss in till stan åt andra hållet och sen tillbaka. Färden hem var hemsk, kolsvart ute och minsta lilla gupp talade snabbt om för mig att jag hade skippat steget att passera toan på väg hemåt. Hemskt. Men jag han hämta Vincent och lämna honom i tid. Han hade tagit med mina promenadkläder till bilen så på Arenan fick jag smita in på toa och byta om. Tog en 7,27 km-promenad fram och tillbaka till Lejonbacksvägen medan han tränade. Stannade vid cementfabriken och knäppte en (1) bild.

När jag hade hämtat Vincent åkte vi på ICA och köpte semlor, eller ja semlor till han och Henrik, semmelbullar, sylt och grädde till Herman och glutenfria semmelbullar till mig samt mandelmassa, tog samma grädde som Herman (köpte laktosfri). Fick inga semlor i fjol och idag på jobbet på förmiddagsfikat hade de inte fått tag på semlor som var glutenfria så jag fick en biskvi istället. 

Gjorde 2 små semlor till mig, allt glutenfritt är alltid pyttelitet. Herman hade vispat grädden men gjort det lite för länge så den var vattning och inget vaniljsocker hade han i heller. Men bullen och mandelmassan var god. Hade i för mycket grädde så Emilian fick överskottet men han gillade den inte han heller.
Nu skall jag dricka en massa vatten, är som vanligt lite uttorkad, har huvudvärk och i morgon skall jag ta min järninfusion nummer 1 och då tar de statusvärden, bra om blodvärdet är rätt.

Inga kommentarer: