06 februari 2015

Dag 37 - Sjöblöt för kort promenad

Började dagen med att tvinga mig ur sängen när klockan ringde. Gjorde mig i ordning och åkte till hälsocentralen. Hade förberett mig för att sitta där länge men tydligen var det ingen för mig i labbkön så jag fick komma in direkt. Fick den unga killen som jobbar där som provtagare, han är bra, känns inte ens när han sticker. Blodet såg rätt ut men lite ljusare än senast. Och visst stämde min visuella kontroll, Hb var på 97. Inte Bea svimmarlågt men nog lågt för att förklara yrsel, trötthet och andfåddheten. Han lade in värdena i systemet så läkaren borde rimligen se dem och höra av sig.

På väg till jobbet var det ljust ute, solen på väg upp. På förmiddagsfikat lyste den in genom fönstret. Fantastiskt. Satt och pillade med instagram på min Nexus 7 och den är ju så knäpp att när man slår igång appen och klickar på knäpp en bild så har den frontkameran igång (den har ju bara en frontkamera) och jag blir lika paff varje gång. Den här gången lyckades jag dessutom komma åt det utan att se det och knäppa en bild på mig själv underifrån, ser ut som jag inte har någon haka. Den fick åka upp för att visa att det var soooool efter att jag fått upp lite bilder som hade fastnat (Nexus 7:an hart haft strul med nätverket) så jag bombade mina stackars följare idag.
På jobbet bråkade jag med programvara för Windows Phonetveckling, skrev specifikation och började designa ett gränssnitt till en app. Måste läsa på Windows Phone guidelines lite mer inser jag. Fick även skriva lite ytterst diplomatiska mail idag.

På lunchen fick jag med mig tre kollegor att gå bort till Chowkeeng på Stationsgatan, en promenad på 1,5 km enkel väg. Skönt att komma ut och röra på sig i solen och så gav det några kilometer i benen. Tristare var det med maten, jag kunde bara äta en av deras rätter, en gryta med räkor och bläckfisk i currysås med kokosmjölk men den var inte god.

Efter jobbet fixade jag skyltar till Gruvberget, skulle åka upp och hämta papper på berget på vägen hem men först en promenad i Luleå. Drog på mig andra skor och mina täckbrallor och hängde kameraryggan på ryggen och gick iväg. Började gå mot Mjölkudden, tänkte att isvägen brukar ju var dragen dit, då borde man kunna gå längst med cykelvägen vid vattnet och gå ut på isvägen sen. Men när jag kom dit cykelvägen brukar börja var det bara en snövall och ett skoterspår in. Valde att följa spåret men det gick raka vägen ut på älven och inte till isvägen. Knäppte några bilder mot stan när jag ändå stod där. Då började det regna eller rättare sagt dugga lite. man kan se de regntunga skyarna över staden.
Vände om och gick tillbaka och tänkte jag går väl ner i norra hamn som vanligt istället. När jag gick över Mjölkuddsbanken blev det mer ihållande snöblandat regn. Det smattrade mot dunjckan. Tog på mig mössan och kröp in i luvan och halsduken, packade om i ryggsäcken så inget skulle bli blött och matade på. Vet någon varför Luleå pyntat med en ren vid vattnet mot Kulturenshusrondellen? Ser ut som ett försenat julpynt. Eller firar de samiska nationaldagen med renpynt?
Gick ner på isen, tog en spark. Magiskt sparkföre, rätt skor. Kändes som jag flög fram i ca 2-300 meter. Sen kom störtregnet och isvägen blev glashal. Det gick knappt att sparka, inte att styra. Det nästan 2 långa kilometer bort till nästa sparkering. Bara att bita ihop. Dunjackan tål inte regn och blev blötare och blötare, tyngre och tyngre. Framme vid Hälsans hus ställde jag sparken och gick upp på land. Några snöskottare kämpade med ett tak och bakom en snöhög fick jag syn på dagens motiv. En motorcykel. Blev väldigt förtjust i ljuset i bilden. Kanske skulle tagit en med f/8 också för stjärnor i lamporna men jag kan ju inte ha det på alla bilder :-)
Nu hade varenda gata blivit som en halkbana så jag gick gå ytterst långsamt och försiktigt bort mot gågatan där de har värmeslingor. Slank in på apoteket som en dränkt katt och köpte mig salivfrämjande tabletter, såg först när jag kom ut att de hette Fuktisar, herregud, hade jag sett det där inne hade jag aldrig köpt dem. Vem fan döper något till Fuktisar. Skämmes. Men de funkade bra i alla fall. Anande att det var anemin som gav mig denna hemska muntorrhet och det var nog så.

Tog mig tillbaka till jobbets parkering efter 7,85 km (appen (Caledos) jag använde för klockan vägrade starta sa att jag hade gått 12, irriterande att den sa 5 fel även om jag förstod att 12 inte kunde stämma på den tiden men att inte ha fått ihop mina 10 kändes surt, tur jag gick lite på lunchen).
Hitta min bil inkapslad i is. Fick kämpa lite för att få bort den. Herman hade ringt några minuter innan och ville bli hämtad från en kompis hemma i Boden. Så jag bestämde att jag svänger förbi där på vägen hem. resan hem gick som mest i 60. Alla körde långsamt och höll avståndet. Jag vred upp radion och sjöng med. Väl framme där jag skulle svänga in och hämta Herman hände inget när jag bromsade för att svänga trots att jag nog körde i max 10 km/h. Fick ta mig till nästa korsning och vända och där hände först nada när jag svängde på ratten. Läskigt.

Hämtade upp Herman och åkte hem. Skippade att åka upp på Gruvberget, antingen skulle jag inte ta mig upp eller så skulle det kunna bli farligt ner. Hoppas de hinner sanda till på söndag när jag skall vara i stugan och ha servering. Fick veta i morse att vår liftmotor brunnit så det verkar inte bli någon lift denna vinter heller. Det är skittrist, vi skall kolla med kommunen om de kan sponsra oss, de sponsrar ju det privata företaget Ski Camp för att de skall kunna hålla sin backe öppen så borde de väl kunna ge lite pengar för samma ändamål till en lokal ideell förening som vill hålla en liten barnback öppen stadsnära.
Nu sitter jag vid datorn med resterna (fläsk och bruna bönor) från middagen häromdagen och skriver detta och fixar bilderna som skall vara med och jag svär över min jävla dumhet att inte ha ställt tillbaka ISO:n efter gårdagens norrskensfotografering. Hur dum får man vara? Dunjackan hänger i badrummet och droppar, undra om den går att använda igen eller som dunet klibbat ihop sig helt. Måste komma ihåg att laga den i helgen, har fått en stor reva baktill.Inga kommentarer: