26 september 2015

Dag 269 - När orken tar slut

Igår kväll satt jag i soffan med datorn och TV:n medan Henrik var ute och svirade med kompisar i Luleå. På natten kom ett meddelande om att han hade missat bussen och skulle sova över i Luleå. Då skulle jag slippa vakna upp i morgon med alkoholandedräkt i näsan. Men samtidigt är det så tomt att sova ensam så jag var rätt glad när jag gick och lade mig och fick syn på Herman i Henriks säng. Fick krama om honom lite.  Trodde jag skulle somna direkt när jag gick och lade mig kl 3 men icke, jag låg och bred och vände på mig och när jag var på väg att somna dök någon tanke upp i huvudet och jag kände hjärtat rusa och lätt panikkänsla. Jobbångest. Hatar det. Så höll det på hela natten. Att inte kunna sova ordentligt är tortyr.

Lite fick jag sova tillslut men vaknade tidigt. Min tanke var att kliva upp och äta frukost se gå ut och gå 2 timmar och åka och jobba. Men jag mådde piss på morgonen, inte utvilad alls men kunde heller inte somna om. Myste lite med Herman som var kvar i Henriks säng. Men det tog flera timmar innan jag kunde förmå mig att kliva ur sängen trots strålande sol ute. Åt en rejäl frukost och tänkte ta mig ut men hamnade på sängen igen, ingen ork. Kom ett SMS med otroligt glädjande nyheter från ett par vänner och det piggade upp mig tillräckligt för att släpa mig ur sängen. När jag hade duschat och börjat klä på mig kom Henrik hem så vi mer eller mindre möttes i dörren. Ute var det fortfarande fint väder.

Hade en fotoidé jag ville prova så det gjorde jag men resultatet blev inte vad jag ville. Fick inte till någon fart i bilden. Svårt att vara både framför och bakom kameran samtidigt och dessutom tajma rörelser till automatutlösaren på kameran. Men man kan i alla fall skymta mina nya skor (som för övrigt gav mig en blåsa idag) och katthår på brallorna.
Visste inte var jag ville gå men tänkte jag skulle kolla en cache jag och Herman inte kunnat ta förra helgen. Så jag gick dit men ingen träff idag heller så jag fotade en svamp istället som får bli dagens bild.
 Så jag gick vidare mot en annan utan att hitta den heller. Lät benen gå lite som de ville idag, kollade kartan lite då och då för att se om det fanns en cache i närheten, men lyckades inte hitta de som jag passerade :-(

När jag hade varit ute en timme började det regna, då hade jag ju lika långt kvar hem, tjoho. Vände om när vägen var lerig framför mig och gick hem via affären där jag köpte middagsmat. Gick 13,07 km i alla fall det gör att i morgon behöver jag bara gå 15,51 km för att nå 7 mil så det lär bli lite plus denna vecka vilket är bra då det var 2,5 mil för lite förra. Men jag ligger ännu på plus från sommarvandringen.
När jag kom hem var klockan lite över 4 på eftermiddagen men i mitt huvud kändes det som mitt i natten. Jag lade mig på sängen med ljudboken. Vaknade till plötsligt och insåg att jag sovit 1,5 timmar och inte hade en aning om vad som sagts i boken. Ställde ett larm en timme bort, drog ur hörlurarna och försökte komma till ro och sova lite till då jag var toktrött, men samma oroliga sömn som igår kväll. Kroppen spritter och spänner sig, kan inte slappna av. Efter 50 minuter gav jag upp. Såg att Mattias hade skickat ett meddelande om vår tur till Muddus i morgon. Insåg att en tur till fågeltornet där skulle nog varken jag eller han orka med i morgon. Vi diskuterade lite fram och tillbaka och kom sen fram till att en tur på Hertsöstigen var nog mer lagom (i alla fall för mig). Tråkigt för jag skulle vilja visa honom fantastiska Muddus men orken finns där inte och jobbångesten kommer och går då är det nog skönt att inte ha allt för långt hem sen.

Jag klev upp och lagade middag, lax och potatismos, sen var tanken att jag skulle sätta mig och jobba men orkan rann ur mig igen. Gjorde min jägarvila på 4 minuter och 30 sekunder utan några större problem idag, vilan

Tog en påse ostringar och skulle sätta mig i soffan och se på lite TV men Henrik kollade på cykel-VM men sa att han kunde flytta på sig, men låg kvar utan ansats att flytta på sig eller stänga av, blev irriterad eftersom programmet jag ville se redan startat, allt blev bara fel och vi började bråka. Jag orkar inte med sådana där löjliga bråk. Nu blir det att hoppa i säng istället för om mindre än 12 timmar skall jag vara ute på Hertsöstigen och jag behöver packa lite grejer på morgonen, handla lite mat och skriva ut en karta. Äh kartan kan jag ju skriva ut redan nu. Skall försöka lyssna på ljudboken tills jag somnar då kanske tankarna inte hinner i kapp mig och jag behöver inte få stresspåslag när jag borde slappna av och sova.

Inga kommentarer: