20 mars 2014

Försöker känna mig fin men nä #020 #blogg100

Idag har jag suttit hos frissan i nästan 4 timmar. Var nästan ett år sedan senast. Innan Spanien var det ingen idé och efter hade jag j tappat hälften av mitt hår så jag ville att det som växte ut skulle få lite längd. Mitt hår var rejält slitet och det längsta gick ner mellan skulderbladen.

Jag sa till frisören att hon fick klippa så mycket som behövdes för att bi av med det risiga. Vi enades om en 10-12 cm. Hon klippte det rakt av jämnlångt. Frågade om jag ville klippa upp det men nä jag ville ha jämntjockt. Men hon pratade om att lockarna skulle bli bättre med uppklippt och hon sa att det borde bli bättre. Litade på henne och än är det för tidigt att säga något men den dagen jag vill fläta håret kommer jag svära över att det längst ner är mycket tunnare. Så jag ångrar mig lite. Dessutom finns det risk för att det kommer bli för krulligt. Längden vi kom överens att kapa bar lika mycket som utväxten. Men se bilderna nedan. Känns som håret är mycket kortare nu (borde ju blivit samma som gamla längden?) eller så är det väldigt mycket tightare lockar. 

När det gäller färgen så sa jag att jag vill bli knallröd med en kopprig ton, visade bilden från förra klippningen och färgningen. Så vill jag ha det. Vi tittade på en färgkarta och jag tyckte att jag valde en rätt knallig kopprig färg. 

Men resultatet är brunt med drag åt koppar. 

Jag tycker inte att det är en ful färg och trodde jag skulle vänja mig men ju mer jag ser mig i spegeln i denna färg ju mer inser jag att den inte är jag alls. Trivs helt enkelt inte. 

Kul när bara färgningen kostade mig 1000 kr. 

Måste gå tillbaka. Vill jämföra färgtussen i provet med mitt hår, kan jag ha sett så fel. Om det nu var så fel varför sa inte frisören att med den färgen blir du inte så röd som på bilden?

Så trots att det kändes rätt ok när jag satt där så känns det inte ok nu. Eller ja färgen påpekade jag redan på plats att den var alldeles för brun mot vad jag förväntade mig. Längden känns fel nu. Tror det beror på att hon klippte upp äve mer runt ansiktet än först så hon bara fasade av lite. 

Nä det här var sista gången jag 1. Går till annan frisör än Sara och 2. Går till en elev (för jag tror en erfaren frisör hade kollat färgen bättre). 


Inga kommentarer: