25 mars 2014

Resan närmar sig och jag har elektronikprylsångest++ #025 #blogg100

Biljetterna till Alcatraz är inköpta, 08:45 1 april åker vi båten över till fängelseön. Kanske inte riktigt lika kul är att vi kommer till San Francisco dagen innan vid 14:45 och skall försöka ställa om tidsmässigt och gå upp svintidigt (fast i våra huvuden kommer det ju vara sent som attan på em). Skall bli spännande att få se det mytomspunna stället. Fick tipset att åka på sista turen för att det är coolt att fota där på kvällen men tyvärr har vi en middag med alla svenskar på //Build den kvällen så det går ju inte.

Skall bli grymt roligt att åka iväg. Åker med 2 mycket trevliga kollegor och vi kommer tillbringa en hel del tid med 3 kunder. Dela upp oss på lämpliga seminarium och försöka dela med oss av det vi hört med varandra. 6 pers kan täcka in rätt mycket av konferensen.

Har ett litet bekymmer dock innan resan. Vad skall jag ha med mig för elektronikpryttlar? Jag skulle behöva ha med jobbdatorn för att fixa vissa grejer medan jag är iväg men jag vill samtidigt ha med min smidiga lilla Mac för det är på den jag har bildredigeringsprogram mm så om jag fotar kan jag slänga över bilderna på datorn och fippla lite när jag har en stund över. Jobbdatorn hade gått att byta ut mot min W8 Pro-platta till stor del men den är i Göteborg just nu och istället har jag en Surface 2 RT platta till låns. Den klarar förvisso det mesta jag behöver tror jag men samtidigt känns det ju lite dumt att släpa med en sådan, det är inte heeeeelt osannolikt att det även i år ingår någon form av W8-platta i goodie bagen för konferensen (2 år på raken har det varit det oc hi fjol fick man till och med 2 även om en gissning är att man i år kanske får sig en Nokia Lumia också). Jag är ju rätt fäst vid både min Nexus 7 och min iPad men hallå jag skall på MS-konferens man får ju tänka på vad man har under armen då.

Och hur skall jag göra med mobilerna, ta med båda, bara en? Ta "min" Lumia 920 kanske?

På en resa ner till Stockholm hade jag en gång med mig:

  • Macbook Air
  • iPad mini
  • iPhone 4S
  • Nexus 4
  • Nexus 7
  • Thinkpad X1
  • Lenovo W8-plattan (minns inte vad den heter just nu)
  • Lumia 920
Jag skulle haft med en Chromebook oxå men den var på villovägar då. Uppdraget jag skulle på krävde en del av pryttlarna och privatlivet andra. Minen i säkerhetskontrollen var rätt kul. Allt utom telefonerna tyckte de ju skulle skannas.

Härvan med laddarsladdar mm till det där var gigantiskt. Standard tack!


Jag kommer inte ta med hela den arsenalen till USA :-) 

Tänk om jag hade en multipurposepryl. Macen är mest lämplig ur det hänseendet, den är lätt, den har ett tangentbord jag är hyfsat snabb på, jag har mina bildredigeringsprogram och iBooks Author på (som jag oxå jobbar i för tillfället för att försöka få ihop Spanienresan till en e-bok) däremot är den ju lite no-no på MS-event och jag har inte ex officepaketet och lite annat jag behöver för jobbet på den. Fast vi fick nyligen ett bra erbjudande på Office via jobbet undra om det även gällde Office för Mac. Hmm....

Lite samma bekymmer gällande kameragrejer, vad skall jag ta med tro. Allt, välja ut objektiv, stativet eller inte. Jo stativet skall nog få komma med. Måste därmed oxå hitta någon lämplig väska att ha som "daypack" en som kamera + utvald elektronik ryms i. Måste nog släpa med mig en grendosa oxå, lättare att sätta adaper på grendosan än en adapter till varenda pryttel. Dock har jag faktiskt utbytbara pluppar till många grejer tror jag. Det är ju ett plus till macken och iPaden båda de har jag amerikanska väggkontakter till. Hmm...

Eller så åker jag med kamera och mobilerna och så släpper jag jobbet så mycket det bara går under den här veckan, försöker sova på planet istället för att koda med grabbarna (jag kan vara projektledare :- ) ) och hoppas på lämplig giveawaypryl som jag kan nyttja på plats. Jag måste ju rymmas med kläder för en vecka också. Men känner jag mig själv så kommer jag säkerligen shoppa en del där borta, om inte annat skor så hmm en stor resväska halvtom dit alltså.

Inga kommentarer: