16 mars 2014

Lång dag på berget #016 #blogg100

Idag var det dags för Barnens Vasalopp på ett blåsigt Gruvberget. Idag har vi haft strålande sol men tokblåst.

Fick med mig en hjälpreda upp i form av Herman och sen så var det ju 4 stycken till ur styrelsen och ens vuxna dotter så stor styrka idag. Kl 11 öppnade vi och strax där efter kom första barnen som ville åka spåret. Ute i det 800 meter långa spåret hade vi en blåbärssoppekontroll. Det blev bara 8 barn som trotsade blåsten och åkte spåret men de hade i alla fall roligt. Herman satt i skogen några timmar och grillade pinnbröd och pratade med folk, NSD kom upp och fotade så kanske blir det ett litet reportage i tidningen.

Vi hade däremot gott om folk inne i stugan, gjorde våfflor på löpande band varvat med en och annan korv. Det kokades kaffe och blandades saft. Ute hade vi snöskor man kunde få prova på, men det är lite svårt att få folk att våga prova. Men lilla Julia provade i alla fall och briljerade. Hon höll jämna steg med de vuxna som visade hur man gör.  Herman provade även backens åkbarhet i pulka ett par gånger. Den var rätt ok enligt honom. Funderar en del på våra öppettider i stugan mellan 11:30 och 13:30 har vi jättemycket folk men sen dör det ut helt. Oftast kommer det upp någon enstaka precis när vi säger att det nog är lika bra att packa ihop sisådär 14:45 men inte dag. Det gör att den där tiden mellan 13:30 och 15 är riktigt seg.

Nästkommande två veckor kör vi prova-på-tillfällen mer ordnat, så kom gärna upp och testa, vi tar ut en avgift på 50 kr. Då får du gå med Bosse (på ACC) som kan det där, en lite längre tur ut i skogen. Vill man istället prova på själv så hyr vi ut snöskorna.

Samtidigt som jag stod där uppe kom det SMS-rapporter från Sundsvall, våra grabbar storspelade men Vincents lag åkte ut i kvartsfinal medan det andra tog sig hela vägen obesegrade till final där de tyvärr förlorade mot Sollefteå. Men nu är våra storspelande grabbar på väg tillbaka i buss så jag kommer få hämta någon gång mitt i natten.

Inga kommentarer: