18 mars 2014

Naturen bjöd på show #018 #blogg100

Idag har inte varit en rolig dag men för att göra den lite roligare tog jag och 2 kollegor och gick till en kiosk och köpte oss en gemensam lottorad. Vi hoppas på storvinst i morgon.

Efter jobbet blev det skjuts av Vincent till träning, handla, hem med maten, laga mat, inte hinna äta innan Vincent skulle hämtas igen (allt detta medan sambon låg på soffan och såg på TV). När jag kom för att hämta honom var han 6 minuter sen (mot den tid han sa att jag skulle hämta). En lagkompis hade råkat låsa in nyckeln till omklädningsrummet i omklädningsrummet. Hem igen. Skulle sätta mig och äta då men tittade ut över sjön. Wow norrsken. Det hade jag missat om vi varit i tid för man såg att det precis höll på att byggas upp nu.

Kutade in, slet fram kameran och stativet riggade upp i vardagsrumsfönstret för några testfoton (eller hoppas det funkar att stå här så slipper jag gå ut och fota).

En fin kurva böjde sig från Fagernäs ut över träsket men tyvärr hamnade ju det bästa bakom några av de träd jag borde sågat ner i somras.
Men knäppte i alla fall några bilder till och lyckades fånga om än svagt det tvåfärgade i norrskenet.
Oj nu rullar bågen i hop sig ännu mer dags att kuta ut.
Sprang ut till bilen slet åt mig mina vantar och en fleecefilt (ingen tid att dra på täckbrallor).
Ute sprang jag ner på isen utan att tänka mig för, satte upp stativet, lindade in mig i filten och tryckte av en bild. Då började det braka och smälla i isen under mig. Bara någon meter framför mig lät det som om det sprack upp rejält. Otäckt. Stativet skakade til och jag fick suddiga bilder. Backade bak lite och borrade ner stativet i snön. Men även närmare stranden smällde det rejält.
Norrskenet låg på samma plats och rörde inte på sig nämnvärt. Mer än att krullen rätade ut sig igen.
Sen tonade det ner och vips var det borta. Kanske var det sista norrskenet i år vem vet.
Satte mig i ett mörkt vardagsrum med en kopp te och tankade över bilderna till datorn och hoppades på att norrskenet skulle träda fram ordentligt igen. Skönt några nya testfoton och visst låg det där svagt svagt utsmetat över Svedjefortet men det gjorde sig inte bra på bild.

Det var en kanonfin måne över grannens hus också men jag har hitills aldrig lyckats fånga månen bra på kort, tog en testbild från balkongen med min 55-210 objektiv men nä, får inte till det, suddigt och så blir ju månen superliten (men så är det ju). Nu var det i och för sig inte månens struktur jag var ute efter denna gång utan några kvistar framför som gjorde att den såg ut att vara insvept i spindelnät men inte ens det gick bra :-(

Funderade på vad jag gjorde fel och kom fram till att jag ju inte ställt om kameran från norrskensfotograferingen, klantbea.

Så ett nytt försök med inställningarna från denna webbplplats så blev det faktiskt mycket bättre.

Här helt oredigerad bara konverterad till jpg och min automatiska watermark.


Håll tummarna för att vi kammar hem storvinsten på lotto i morgon :-)

Inga kommentarer: