15 december 2015

Dag 349 - Fotosnack

Sov oroligt i natt också men lite bättre än föregående nätter. Tagit ett litet trevande steg mot annat. Får se vad det landar i.

På jobbet hade jag 2 avstämningar om prioriteringar och en grej som tyngt mig togs bort men tyvärr frigjorde det ingen tid i kalendern denna vecka då de 2 timmarnas planering var det som ersatte de 2 timmarna som var planerade för den grejen :-/ En annan grej som inte hunnit in i kalendern ännu plockades också bort men det gör att jag måste göra en liten halvsnabb överlämning så någon annan kan ta tag i det. Det måste jag planera in i morgon en kvart eller så.

Konstaterade häromdagen att jag inte kan åka på Build men inser att jag kanske borde åka på Ignite 2016 istället då det riktar sig till enterprise developers and architects vilket ju är området jag faktiskt verkar i. Skall verka för det på jobbet.

Blev ingen promenad idag istället tog jag med barnen till Norrigården och mumsade julbord. Som vanligt riktigt bra julbord, deras Janssons frestelse är fantastiskt god. Synd att Henrik är i Sigtuna och inte kunde följa med. För försöka boka ett julbord till där han kan följa med.

På vägen hem svängde vi förbi kyrkan så jag fick ta en bild. Den får bli dagens bild då det är det enda jag tagit idag. Gjorde om till svartvitt. Kyrkan behöver ny puts.
Bollade resa till Lofoton igår kväll med fotovän, kanske blir det en resa dit eller en resa till Island. Skulle verkligen vara roligt att få åka iväg med någon och fota. Jag märker hur utvecklande det är när jag fotar med någon annan. Nu ikväll visade jag lite foton för en annan fotograferande vän som gav lite feedback och vi pratade just om att utvecklas som fotograf. Han hinner rätt så sällan titta på mina bilder och tycker sig se en utveckling vilket är roligt att höra. Båda drömmer vi om att få ställa ut någon gång.

Det jag själv känner att jag blivit lite bättre på är (kommer nog sammanfatta mer i inlägg när projektet är slut):
  • Att våga gå närmare, beskära hårdare.
  • Vara mer noggrann med linjer och vinkar i bilden men jag gillar horisont i mitten så då får folk säga vad de vill om 1/3-bilder men jag tar förvisso sådana oxå).
  • Hitta en mer enhetlig redigeringsstil men här velar jag lite fortfarande ibland gillar jag det mjuka och ibland det hårda. Men man måste ju inte placera de bilderna ihop.
  • Rensa hårdare bland bilderna (säger hon som igår slängde upp 18 norrskensbilder men då skall man beakta att jag knäppte över 300 st).
  • Se motiv i min närhet.
Ute är det becksvart så nu är det väl dags att gå och nanna kudde, inte ett norrsken så långt ögat når. Hoppas på trevligt drömmar. 

Inga kommentarer: