27 december 2015

Dag 361 - Träningsvärk och 2 promenader

Upp "tidigt" idag också. Ville egentligen bara ligga kvar i sängen och tycka synd om mina värkande ben.

Men jag var tvungen att köra Vincent till träning i Sävast idag så jag passade på att promenera där. Tog en runda över skoterspåren ner till även som jag gått förut. Tur det för jag hade råkat slå av klockan i fickan och då var det bra att ha en gammal logg över sträckan. hade inte så mycket tid på mig och det gick långsamt att gå i spåren så när jag väl var nere vid älven han jag bara knäppa tre nästan identiska bilder. Den första med de isiga spåren får vara dagens bild.
När jag kom tillbaka till bilen trodde jag att jag var precis i tid för att hämta Vincent men det visade sig att jag hade mer än 15 minuter kvar. Men jag valde ändå att sätta mig i bilen och lyssna på min ljudbok, just nu Revolutionens barn av Peter Robinson (varvar med läsning i min pocketutgåva av samma bok). Körde hem Vincent och tog mig sedan ut igen på en ny promenad eftersom den första inte hade varit en mil utan bara 7,32 km.
Försökte få med Herman bort till Ruter Retro men han ville inte så då fick jag gå själv. Köpte fika och läste i min bok en stund innan jag tog en omväg över hängbron på vägen hem. Det var en fantastisk lilarosa himmel över bron och jag hoppades kunna fånga den och bron på bild. När jag kom fram till bron var den nedsläckt och jag sa lite halvhögt "men kan ingen tända bron den blir finare då" och så klev jag ut på bron. 2 steg senare tändes alla lampor upp. Jag kollade på klockan och den var 15:43. Underlig tid för brotändning men jag blev glad. Gick ner till en slänt vid vattnet där man brukar få fina bilder. Idag var vattnet nästan helt stilla så lamporna reflekterades fint. Men den vackra himlen han försvinna på 5 minuter :-/
Kämpade mig hemåt på halkiga vägar och började känna av träningsvärken från gårdagens skidåkning. Insidan av låren värker och när jag spände mig när jag halkade till kändes det inte skönt. Kom hem efter 8,36 km. Även Henrik verkar känna av skidåkningen i sin kropp. Får se när vi tar oss ut nästa gång.
15,68 km idag kändes bra men jag saknade 200 meter för att med skidåkningen nå mitt mål med 7 mil/vecka. Irriterande. Roade mig lite med mitt googleark där jag har summeringen av mina mil. Ser att jag nådde 365 mil med cykling och sparkåkning inräknat redan för 6 veckor sedan. Och nu har jag bara 23,7 km kvar till mitt mål till fots. Är bra sugen på att ta mig en rejäl promenad i morgon och få det överstökat eller så går jag bara de 5,9 km/dag som behövs resten av året och firar på nyårsafton.

Inga kommentarer: