30 december 2015

Dag 364 - 2 motionspass och en mulen himmel

Henrik klev upp klockan 8 och lät mig sova en stund till med 08:45 kom han in och väckte mig. Hade dukat fram frukost. Ibland är han en pärla även om jag gladeligen sovit några timmar till.

Efter frukosten läste jag lite, får ligga i om jag skall hinna beta av min hög med julledighetsböcker.

Sen 10:30 stod vi på våra skidor i Björknäs och gav oss av. Vädret var riktigt skönt om än totalt mulet. Dock var våra skidor bakhala idag också, Henriks mer än mina. När jag väl fick upp lite fart gled jag mer framåt än bakåt. Men Henrik han fick kämpa på och stakade sig runt hela rundan, var beredd att ge upp efter ca 5-6 km då vi kunde vika av mot bilen men jag fick med honom på ett varv till. Han är envis och stark, lyckades staka sig upp för en backe där jag fick ge upp. Kollade under skidorna när vi kom tillbaka och jag måste lyckats slita bort det mesta av min vallatejp så inte undra på att det blev bakhalt.

Jag hade ställt in min klocka på skidåkning efter att jag gjort en längdskidåkningsprofil häromdagen enligt instruktioner och då skulle man välja Ski/Board och utgå från det för att skapa den nya. Använde denna nyskapade profil idag och blev jäkligt paff när jag hade skidat klart. Henriks klocka sa 11,43 km medan min sa 4.5 km. Den hade bara räknat när det gick nerför. SUCK! Fick använda Henriks logg. Hur kan det finnas fördefinierade inställningar för snowboard och utförsåkning men inte för längdskidåkning? Skumt. Får använda vanlig löpning (precis som jag måste göra för vandring och promenader) och sen ändra aktivitetstyp. Irriterande. De har massa aktivitetstyper i Garmin Connect, kan tycka att sportklockorna som är lite mer avancerade borde klara av att ha flera olika sorters profiler som matchar de olika typerna med lämpliga värden. Ex har man klockan på armen borde den kunna ge info om hur man hanterar stavarna mm.
När vi kom hem slöade jag med en bok innan jag satte mig i duschen en lång stund. Så skönt att bara sitta där med varmt vatten rinnande. När jag kom ut läste jag lite till innan det var dags att skjutsa Vincent på träning. Idag bara bort till Hilursborg ca 900 meter till fots, latunge men han skulle köra dubbla pass och jag ville ändå ta ett foto i närheten av stan så jag gick med på det. Parkerade och tog fotoväskan med mig och knatade iväg, först ett stopp i stan för att byta ett par strumpor på Intersport innan jag fortsatte mot Bodträsket och vidare mot nya bron över Björnsundet. De hade ju satt lampor på det såg jag igår så idag fick det bli en bild där om dagens bild.
Efter bilden gick jag vidare ut på Buddbyträsket och vände när jag hade gått 5 km. 10,01 km fick räcka idag. Gick in mot stan igen och tog en fika den halvtimme som kvarstod innan Vincent skulle hämtas.
Var och handlade lite god mat till i morgon. Hade velat ha en hästfilé men hittade ingen så det fick bli en rostbiff. Nu måste jag bara komma ihåg att köpa steksnöre i morgon för jag hittade inget i affären idag.

Gick lite banans på Effervé-lemonad också. Coop hade 6 av deras 7 sorter så nu kan vi smaka lite fler än de tre vi testat tidigare. Köpte även en Belvoir fruit farms Spiced Ginger Punch och en Rasberry & Lemon och en Luscombe Cool Ginger Beer. Man måste passa på när det finns lite roliga alkoholfria grejer. Punchen rekommenderades att serveras varm men kan även drickas kall så jag provade den kall idag. Lite blaskig, nog bättre varm faktiskt. Men bra efterbett av ingefäran.

Sen blev det lite sittande framför datorn. Kollade på lite platsannonser (en av dem fick jag dessutom skickad till mig av en bekant). Sen blev det lite slöande framför TV:n. Hoppades på den där solstormen som skulle ge norrsken idag men det har varit galet mulet hela dagen och kvällen och stormen verkar inte ha nått fram ännu ändå, alla KP-visare står på 1. Hoppas på morgondagen även om det verkar bli mulet här även då tyvärr men SMHI har haft fel förr men så har även de som säger att det skall bli norrsken. Henrik sitter och och programmerar, tydligen kliade det i fingrarna nu när han inte programmerar på jobbet längre. Han har varit helt uppslukad hela dagen (förutom när vi åkte skidor då).

Men det betyder att jag kan sova istället för att jaga ljussken på himlen.

Morgondagens bild är redan planerad och jag hoppas kunna ta en promenad i morgon också, kanske åka lite mer skidor.

Inga kommentarer: