20 december 2015

Dag 354 - Monokrom värld som blev färgglad

Upp tidigt för att skjutsa Vincent till träningen som började 10 i Sävast. Skulle ut och gå men eftersom det hade vräkt ner snö, så mycket att vi knappt tog oss ut på stora vägen pga gigantisk snövall, så fanns ingen parkering utanför träningslokalen. Så istället snurrade jag runt och försökte hitta någon annanstans att parkera och fota. Tillslut parkerade jag vid reningsverket (gick inte ens att köra ner på parkeringen till älvfisket). Plumsade i några decimeter snö och kom ner till älven där alla färger var urtvättade i morgondiset. Det såg ut som om jag fotade i svartvitt.
Stod där en stund och lyssnade på min ljudbok och försökte hitta en färgklick. Fick syn på det lilla vindskyddet som är rött men inte ens det ville visa sin färg. 
Hämtade Vincent i Sävast igen kl 11:15 och lämnade av honom hemma och tog min ryggsäck på ryggen och gick ut och gick igen. Det var inte direkt plogat överallt och där det var plogat var det glashalt då de skrapat snön blank. Tog en runda in mot stan, passerade campingen och tog en bild bort mot Degerbergsfortet. Nu hade världen fått lite färg, en aning av rosa och ljusblått.
Jag bestämde mig för att gå upp mot Pagla, hur jag tänkte förstår jag inte för det var inte plogat och dessutom går det uppför i nästan 2 km. Det var galet jobbigt att gå uppför i den djupa snön. En man kom skidande på vägen och skulle in till spåren. Han hade nog snedvallat lite för han fick stanna i uppförsbacken och stryka bort snö som fastnat under skidorna.

Kunde gå i ett bildäcksspår men det var så smalt att jag antingen gå som på lina eller med ena foten i djupsnön. Men jag får se det som bra träning. Belönades väl med fin vy över Ballonghallen. Äntligen lite ordentlig färg i världen. Detta får bli dagens bild.
Pulsade ner från berget igen. Såg en del skidåkare i de nydragna spåren. Nu var spåren riktigt fina. Längtar ut. Mötte en man på cykel i de moddiga bildpåren. Hans hund sprang glatt i det andra spåret och verkade älska snön. Kunde inte låta bli att kommentera att det såg jobbigt ut. han skrattade och sa att jo det var lite väl moddigt. Fortsatte ner mot stan och fick ett SMS från Henrik som sa att han var på väg mot stan. Vi möttes där och gick och fikade. Då hade jag gått 12,91 km. Vi gick på Intersport och köpte vallatejp och ett par skidbrallor till Henrik innan vi gick hemåt via ICA och jag kunde lägga 2,19 km till mina 365 mil. Jag är så galet nära nu, 11 dagar kvar och jag ligger 3,16 mil plus vilket känns bra särskilt när de senaste veckorna varit så tunga.

När jag kom hem fixade jag bilder och sen hade jag turen att få äta upp gårdagens resten, rotfrukter i ugn och en ryggbiff. Galet gott. Sen soffan med datorn, en kopp te och lussebullar och Allt för Sverige-finalen på TV. Får rapporter om galet norrsken ute vid kusten medan jag har ärtsoppa utanför huset, ser inte ens träden som står några meter från huset.

Bestämde mig efter en timme att hoppa i bilen och köra mot Luleå där rapporterna sa att det inte var dimma. När jag kom till Norra Sunderbyn såg jag plötsligt norrskenet genom dimman och svängde därför av på en liten avtagsväg och stannade där med kameran. Knäppte några bilder innan jag begav mig hemåt och stannade en gång till för att jag fick syn på en fin lada.
Väl hemma igen hade dimman tunnats ut något och norrskenet ökade i styrka så jag kunde knäppa en bild från vardagsrummet.

Inga kommentarer: