03 mars 2016

Dag 63 (#003/#blogg100) - Läkarbesök utan effektivitet

Idag var jag på vårdcentralen, förlåt hälsocentralen för att träffa läkaren. Kom dit 07:26, 8 personer stod framför mig och väntade på att dörren skulle slås upp. Det gick hyfsat snabbt tills det var min tur att få anmäla mig i receptionen och betala avgiften. Jag pratade med en gammal bekant jag inte träffat på jättelänge så det var trevligt. Vi avverkade vad vi pysslar med, hur vi har det på jobben, hur våra barn har det i skolan och några gamla minnen, bland annat en minnesvärd exkursion med förskolan till Gemträsk där vi tittade på ugglor. En av de häftigaste naturupplevelser jag haft. Stå öga mot öga med en pärluggla.

Efter ca 40 minuters väntan var det min tur att få komma in till läkaren, vi skakade hand, hon sa att hon sett mina provsvar jag mailat in och att jag skulle få järn samt att jag skulle gå till labbet och sen haffa en sköterska för att boka en tid för att få mitt preparat. Vi skakade hand igen. Jag var hos henne max 2 minuter. Ingen undersökning, inget prat, inget som inte hade kunnat lösas från hälsocentralens sida efter att jag mailat in mina provresultat från privatvården. De hade kunnat läsa labbrapporten. ringa mig och boka upp en tid för infusion. När jag kom på den hade de kunnat ta eventuella prover. Nu betalade jag en vårdavgift för absolut nada null zip zero. Helt menlöst läkarbesök. Varför i hela friden skulle jag dit? Varför kan inte vården vara lite mer effektiv?

Fick ta ett blodprov på labbet och blev uppropad av en sköterska. Kom därifrån kring klockan 9. Nu skall jag få min spruta på onsdag kl 08:30 så jag får vara galet hängig ett par dagar till :-(

Köpte pizza på vägen hem, tröttbea orkade inte laga middag. Barnen klagade inte som tur var. Försökte mig på att fotografera inomhus, hade en bra tanke som jag inte klarade av att exekvera. Hade behövt ett tiltobjektiv tror jag. Får klura på lite inomhusprojekt där jag har det som behövs att ha i bakfickan dagar då orken tryter. Nu fick jag ta på mig täckbrallor och jacka och gå ut i ljuset. För ljust var det ute då travet hade lopp idag. När molnen ligger lågt ser man travljusen i flera kilometer och i min trädgård lyser snön upp som om det var dag ute. Slängde mig ner i snön och fotade  spåret efter grannens katt från 2 håll. Han hade smugit från deras trädgård in under min stora gran där han tydligen försökt haffat en fågel. Han är 16 år och inte helt smidig längre så fågeln såg ut att ha klarat sig iväg.

Himlen får väldigt spännande färg när travet lyser upp allt så dagens bild fick bli en molnbild. Men de andra två bilderna är nog bättre motiv egentligen. Vi får väl se vad instagramfolket säger :-)
Jag funderar på att åka till Storforsen i helgen, först ville jag ta med mig något av barnen och sova där en natt men de har fullbelagt. Frågade barnen om någon av dem var intresserad av att åka med över dagen men fick ett unisont NEJ tillbaka. Lite synd för när jag är yrslig och svag så gillar jag inte riktigt att åka iväg ensam. Kände av det i söndags när jag trampade fast i snön på en åker och mobilerna låg kvar i bilen hur utsatt och ensam jag var där mitt ute i ingenstans. Får se hur jag gör i helgen. Kanske väljer jag att bara lägga mig på soffan hela helgen istället. Såg att vädret skall vara rätt så grått och trist hela helgen.

Inga kommentarer: