10 mars 2016

Dag 70 (#010/#blogg100) - Dimmigt

På väg till jobbet i morse var det fantastisk dimma. Men ingen tid att stanna och fota. På lunchen sken solen och det kändes till och med varmt men kameran var på jobbet. Min plan idag var att fota en del av målningen på Köpmangatan men det han bli för mörkt ute.

Tog en omväg över Bergnäsbron hem och åkte södra sidan hem. Stannade och fotad en lada i dimma strax innan Avan, flyttade mig lite så man fick se ladorna som låg i bredd.

Funderade först på att göra om dem till svartvitt men gillar den lilla färg som är i dem. Jag gillar verkligen dimma, dock svårt att fota i. Mycket svårt att sätta fokus rätt. Sen är det inte alla motiv som gör sig i dimma heller men lador på en åker funkar nästan alltid.
Åkte vidare och stannade igen strax efter Avan. Gillar trädet som står ensam på åkern där, har fotat det förut. Idag försvann det nästan i dimman, likaså ladan bredvid. Den får bli dagens bild för att jag gillar stämningen i bilden och att blå timmen verkligen han slå igenom. Snön längst fram är lätt upplyst av mina billampor och en bil som swichade förbi medan jag fotograferade. Som foto tycker jag nog första bilden är bäst. Bra balans och placering av ladan tycker jag.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag tyckte bilden med de tre ladorna är helt kanon och perspektivet får mig att tycka att bilden har ett väldigt djup. Själv dras jag hela tiden till supervarma bilder med mycket gult och rött så jag blir lika fascinerad varje gång jag får syn på en sådan vackert sval bild.

Béatrice Karjalainen sa...

Tack Ludwig! Trevligt att en "värmekille" kan uppskatta en kall bild också. Jo djupet blev bra i bilden. Såg först inte att det var tre lador i dimman. Flyttade mig lite i sidled och plötsligt dök de upp. Jobbade lite med placeringen innan jag blev nöjd, gillar att den längst bak inte låg i samma diagonal som de andra två och är nästan helt väck i dimman.