18 mars 2016

Dag 78 (#018/#blogg100) - Att summera

I morse skulle jag och få min andra järninfusion  kl 08:30 det betydde att jag kunde sova till typ 07:50 eller så. Vet ni när jag vaknade. Jo 05:58. Det är inte rättvist! Nu sitter jag här kl 21 med ögonen i kors en fredagskväll och skall gå och lägga mig.

Varje fredag skriver jag en liten rapport till coachen, det ger mig möjlighet att reflektera över min vecka. Hur den varit, hur jag varit och vad jag kunde gjort annorlunda. Det sista känner jag att jag var lite mindre bra på denna fredag. Veckan har innehållit en del frustration och jag har fått göra sådant som andra borde ha gjort. Sådant som jag skall lära mig att säga nej till. Sluta vara hjälten (som ingen tackar) och räddar situationer. Men det känns ibland så falskt/elakt om man ex sitter på ett möte och någon säger "vem kan fixa det" och jag vet så väl att jag slänger ihop en grund på nästan ingen tid alls medan någon annan kanske får kämpa oerhört för att göra det samma. Men jag måste lära mig att hålla tyst då. Dels så gör det ju att kompetens sprids, någon annan får förvisso kämpa lite men lär sig ju det och dels så slipper jag lägga något annat åt sidan att bli stressad över. Det borde bara vara win win, i de bästa av världar i alla fall.

Jag får lov att bli mer av en egoist. Och på tal om egoist så kommer jag givetvis att tänka på Kentlåten Egoist jag nu loopat rätt friskt (år inte glömma beställa biljetter i morgon får inte glömma beställa biljetter i morgon) så skrattade jag gott åt Fredrik Strages humoristiska text om Kents splittring. Väntade just på att se vad han skulle skriva efter att nästan ha gråtit i tv.

När jag åkte hem från jobbet stannade jag till på parkeringen vid Pontusbadet. De har någon luftutsläppgrej (?) på baksidan där som jag gillar färgen på. Så det fick bli dagens bild. Kanske inte den mest inspirerande bild jag tagit. Kom massa folk och gick förbi, de skulle in på basketen. De tittade konstigt på mig och då blev jag obekväm och fegade ur. Istället för att kämpa ordentligt med skärpa och slutartid mm så slarvade jag lite för att komma därifrån, det syns. Måste lära mig att bli mer bekväm när jag fotar.
På tal om foto så hittade jag en fotosite som var intressant idag, Feature shoot. Blir till att läsa där lite i helgen. Det finns reportage om väldigt underliga projekt. Ge mig gärna tips på andra siter med material om att forografera och fotokonst.

Uppdatering:
När jag hade skrivit klart blogginlägget så exploderade norrskenet ute. Här är några bilder:

Inga kommentarer: