19 mars 2016

Dag 79 (#019/#blogg100) - Virtuellt köande är osocialt

Väckaren satt på sent, idag skulle jag få sova länge. Gick och lade mig tidigt på fredagskvällen för att maximera sovandet. Vaknade ganska tidigt ändå men somnade om flera gånger. Skönt.

Åt frukost vi 11, Henrik låg kvar i sängen med feber, helt utslagen stackarn. Han har en helt magisk förmåga att bli krasslig när vi skall storstäda eller åka bort. Men det är väl bättre att han är sjuk nu än om en vecka på semestern.

Jag hade en viktig sak inplanerad idag kl 12. Boka biljetter till Kent, hade bestämt mig för Luleå och Stockholm och givetvis var det ju 2 olika bokningssystem och 2 olika köer för det. Då där satt jag med 2 fönster öppna med virtuella kösystem. Ingen att prata med i kön, ingen som också kollar på klockan och undrar hur långsamt det skall gå egentligen. Som tur fanns lite mer frustrerat folk på Twitter i alla fall.

När jag kom fram i kön till Luleå så kunde jag välja antalet biljetter men inte gå vidare. Panik. Provade att kopiera adressen över till Safari och jag hade tur det funkade. Kunde beställa mina 2 biljetter efter ca 40 minuters väntan. Stockholmskön sniglade sig fram och när jag väl kom fram och gjorde en biljettsökning så visade det sig att biljetterna var slut. Fick veta efter ungefär 20 minuter att det släppts extrakonsertbiljetter dagen innan 17 december. Chattade med en från Kentkonsertgängen, han hade lyckats få biljetter på ståplats. JAg behövde åka iväg med Herman till stan så jag fick ställa mig i kön på nytt från mobilen istället. När jag väl kom fram så fanns inga ståplatsbiljetter kvar så jag gav upp :-( Gå på konsert själv på en sittläktare kändes inte så lockande.

Sen är det så trist att läsa på Twitter hur folk ca 1 timme efter att biljetterna tagit slut skriver "Jag har 8 biljetter men har fått plötsligt förhinder och säljer dem för 3000 kr/st." Jo tjena att du och 7 stycken till fått förhinder, direkt efteråt och bara råkat köpa 8 biljetter och nu måste ta ut 2390 kr per per biljett än vad du gav för dem för 1 timme sedan. Sådant jävla trams. Dessutom vem skulle våga köpa elektroniska biljetter i andrahand (en sak som var bättre förr när man hämtade ut sin biljett hos närmsta ATG-ombud). Vad är det som säger att de inte säljer samma biljetter till flera? En del på Blocket skriver att de råkat köpa dubbelt pga strulet med sidan. De tar ofta bara ut vad biljetterna kostade och då blir man ju ännu mer misstänksam. Varför kan inte bolagen som säljer biljetter ha en mer generös återlämnigstid? Om nu folk "råkar köpa dubbelt". Men jag gissar att om de hade kommit på något bra sätt hade de implementerat det. Företagen som säljer biljetter får ju sina biljetter sålda och behöver inte bry sig.

Jag och Herman letade badbyxor till honom på stan utan att lyckas hitta några som dög. Vi fikade och åkte hem. Skulle sätta igång och städa men jag fick världens skallebank och lade mig på sängen istället. Då ringde Vincent och ville bli hämtad från Hildursborg, han var trött efter allt handbollsspelande på breddningslägret.

Huvudvärken var borta och ute var det blå timmen, slängde kameraväskan i bilen och körde iväg. Fick syn på fina moln på himlen. Nu gällde det bara att hitta något att ha framför dem. Stannade vid elledningarna som är nära hängbron.  Dagens bild fick bli därifrån.
Resten av kvällen har tillbringats i soffan framför TV:n. Nu kommer morgondagen bli tokjobbig när hela huset skall städas på en dag istället för två.

På tal om bilder så har jag lagt till några norrskensbilder i gårdagens bloggpost. Tog dem efter jag hade lagt upp blogginlägget.

Inga kommentarer: