09 mars 2016

Dag 69 (#009/#blogg100) - Tog ett järn på morgonen

Dagen idag började med ett 1,5 timmesbesök på hälsocentralen för att få mitt livselixir, järninfusion. Det tog lång tid idag och jag var helt hopplöst rastlös i hela kroppen, svårt att ligga stilla på britsen med myror i benen. Hängig och otroligt trött hela dagen. Ägnat den åt att läsa texter, analysera, förstå. I morgon får jag försöka formulera mina tankar kring det jag läst. Hoppas jag är lite piggare då.

Henrik hade sista passet på skidskolan. Min plan var att försöka öva på att fota fallande snö utifrån tipsen bland annat här och här  eftersom det ute snöade stora långsamma flingor. Men när jag var där i Sävast hittade jag inget bra ställe att fota på så jag gav upp och satte mig och läste istället.

Precis när vi skulle packa ihop så fick jag syn på tre gamla vallaburkar på en hylla så de fick bli dagens bild.

Valla från Sven Utterströms skidvallafabrik i Boden. Hade ingen aning om att det tillverkats skidvalla här en gång i tiden. Hittade igen dem i Svensk Industrikalender från 1947 i Projekt Runeberg. På Digitalmuseum kan man läsa om Sven Utterström. Nu när jag tänker efter finns ju till och med en minnessten över honom inne i stan men det är nog snarare för framgångarna i skidspåret än som vallatillverkare.


Inga kommentarer: