15 mars 2016

Dag 75 (#015/#blogg100) - När fokuset inte kommer

Ofokuserad på jobbet idag. Inte ineffektiv men ofokuserad. Fick förvisso massor gjort men inte det jag skulle ha gjort enligt min egen plan. Men andra blev glada för jag tog mig tid att hjälpa dem. Ritade oerhört pedagogiska bilder bland annat.

Sambon messade när han var på stan och undrade om han kunde åka med mig. Han var på stan och letade en väska. Jag bad honom gå på Stadium och fixa en vit träningströja till Vincent, han behöver den till breddningslägret i handboll i helgen. Skrattade när det efter en stund kom ett nytt mess "Vet du var de finns". Han är alltså i butiken men messar mig och undrar om jag vet var vita träningströjor hänger. Som om jag har alla butikers layout i skallen. Han hittade dock innan jag han svara att jag inte hade en susning.

Jag hämtade upp honom och vi körde hemåt. Jag lagade någon variant på Korv Strogranoff och sen skulle jag ta ett kort på Henriks öga.  Med lätt panik insåg jag att jag hade lagt batteriet till kameran på laddning på jobbet och att både laddare och batteri var kvar där. Hemma fanns 3 urladdade batterier. Men så kom jag på att jag stoppat ett batteri i gamla kameran när jag fotade norrsken senast. Det hade 17 % batteri kvar. Puh. Lyckades dessutom ladda upp det lite med USB-kabel. Det hade jag testat förut men då med ett piratbatteri i kameran, det har inte gått men nu med ett originalbatteri gick det. Bra att veta.

Jag försökte när han låg ner och när han satt upp. Katastrof, fokuset ville inte sätta sig där jag ville. Dessutom räckte det ju att han rörde sig en bråkdel av en millimeter under exponeringen för att det skulle bli fel. Dagens bild får bli denna, den var minst dålig. Eftersom jag bara hade tänkt att ha med ögat brydde jag mig inte om ögonbrynet men i denna beskärning hade jag gärna haft med hela.  Dessutom borde jag strykit undan de tre hårstråna som  letar sig in till vänster. Fick bli svartvit för att han var typ orange i ansiktet och ibland är inte Lightroom helt lätt att jobba med för att få naturliga färgtoner. Ljussättningen är också svår när man skall fota ögon, han ville gärna kisa och den starka lampan på sidan gjorde att ögonfransarna kastade sin skugga i ögat.

Inga kommentarer: