27 mars 2016

Dag 87 (#027/#blogg100) - Latmask

Henrik och Herman klev upp klocka 7 i morse (dvs klockan 6 om vi inte precis hade ställt om till sommartid) för att ge sig ut och springa. De sprang tydligen 3,2 km tillsammans innan de kom hem och duschade. Väckte mig och sa att de skulle gå och äta frukost. Eftersom jag var vaken var det lika bra att masa sig upp och följa med. Vi valde den andra frukostrestaurangen idag och den var bättre än den förra. Här var maten uppmärkt med allergener och jag kunde dessutom be om glutenfritt. Det kändes betydligt fräschare dessutom. Laktosfritt gick dock inte att få. Efter frukosten tog jag först en promenad till apoteket och köpte mer solkräm och nya kompressen sen tog jag mig ett bad i badkaret, så skönt att bara ligga där och läsa en stund men besvärligt att hålla såren ovanför vattnet. Fick dock bada i barnens lilla badkar i deras badrum för vårt badrums stora badkar saknar propp. 

Sen lade jag om mina bandage på armen och handen. såren hade vätskas sig en hel del innanför sina bandage och det gjorde förbaskat ont att göra rent dem. Låg sedan på balkongen i skuggan och läste. Henrik och barnen var hungriga men inte jag så medan de gick och åt drog jag en skarf över mig och somnade där på solstolen en timme. Sä skönt. När de andra kom tillbaka gjorde jag mig några mackor och läste en stund till.

Men sen kröp myrorna i kroppen och jag valde att ge mig ut på en liten promenad. Gick ner till stan och upp för berget, trodde man skulle komma ovanför husen men det visade sig att alla trapporna rakt upp bara gick till en ytterdörr på ett hus. Så jag vände om. En katt rotade i några sopor och såg mycket triumfatorisk ut när hen hittade en liten bläckfisk i soporna.

Jag gick vidare till skylten som visade vägen till utkiksplatsen och lyckades pustande och stånkandes ta mig ända upp. Solen som mestadels har gömt sig bakom molnen tittade fram och jag kände att höger sida av halsen var rätt röd och stram. Varför hade jag inte tagit med mig min sjal upp? Som tur var var jag i alla fall ordentligt insmord där. Tog några foton och dagens bild får vara denna över playan.
Satt där uppe och läste på en bänk, lugnt och skönt tills ett stort engelskt sällskap kom upp med typ 7 skrikande ungar som tydligen fått ledtrådar som skulle ta dem hit upp för att få påskägg. Gav upp att försöka läsa i stojet och gick ner igen. Slappade ett bra tag på en solstol innan de andra var hungriga så strax innan kl 7 gav vi oss ner på stan. Henrik ville äta på en fiskrestaurang men de hade stängt så vi hamnade på en som hade bra betyg på TripAdvisor. De hade inte speciellt mänga rätter jag kunde äta men den slutade med en bresaola till förrätt och en sjötunga till huvudrätt. Båda rätterna smakade bra. Herman åt lammkotletter, Vincent en pasta carbonara och Henrik grillad svärdfisk. Alla nöjda. Jag och Henrik ville ha efterrätt men barnen hade myror i brallorna så vi styrde stegen till hotellet via SuperDino där Henrik köpte sig en kaka till efterrätt. Nu ligger jag på sängen och skall sova före kl 23 är min plan. Vi skall nog åka till vattenlandet i Maspalomas i morgon om vi lyckas lista ut om det är helgdag i morgon och hur bussarna går.

Inga kommentarer: