13 mars 2016

Dag 73 (#013/#blogg100) - Frost, guld och solnedgång

09:20 bar det av till Norrfjärden idag. Först skulle grabbarna spela en sista gruppspelsmatch mot Kalix och sen skulle det bli match om pokalerna. När vi körde till ICA som var uppsamlingsplatsen låg frosten tjock i träden och solen gjort att allt glittrade. Surade en aning över att inte hinna fotografera detta. För nu var det nog sista tjockfrosten innan nästa vintersäsong.

Turen till Norrfjärden gick snabbt idag. Medan våra grabbar värmde upp så tog jag en promenad i solen och bara njöt och fotade lite. Återvände till vattendraget jag fotade igår (det jag plurrade i) men denna gång från ett annat håll och uppe på en bro, betydligt säkrare.

Fortsatte bortåt på en byaväg och kom sedan fram till en lada jag fotat men då i sommarljus. Denna gång fick det bli en triptyk av den. Den sista av de tre får bli dagens bild. Älskar färgerna i den. Älskar taket i mittenbilden och den urblekta röda färgen på andra sidan i första bilden.
När jag stressade tillbaka till hallen med skorna fulla av snökristaller som smälte i värmen så kunde jag inte låta bli att stanna och fota ett frostigt träd. Det som var skönt var att jag inte lände mig helt död av att ta en promenad. Kroppen håller på att återställa sig. 
 Grabbarna spelade suveränt mot Kalix även om de slarvade lite. Men det var en lätt seger. Måste bar nämna Kalix målvakt, han är så sjukt duktig och totalt orädd. Här en bild på när Daniel i Kroken sular på mot honom. Bollen gick dock in.
Det gjorde att de vann alla sina 4 gruppspelsmatcher och skulle möta 2:an Kiruna i kampen om förstaplatsen.  Men först skulle Norrfjärden och Kalix mötas om tredjeplatsen. Kalix hade slagit Norrfjärden igår och var så sjukt glada för det. De spelade jämt i första halvlek och en bit in i andra sen drog Norrfjärden ifrån men Kalix gav sig aldrig. Jag gillar deras attityd på plan, de sliter alltid och hänger sällan med huvudet. De har också flera yngre spelare så de kämpade på bra. Våra grabbar satt och kollade på halva matchen innan det var dags för uppvärmning.
Kiruna är ett annat lag som oftast kämpar. Idag hängde de lite med huvudet när våra grabbar drog ifrån men från deras ledare kom bara pepp och uppmuntran om att spela på, att inte bry sig och jag tyckte Kiruna kämpade på bra, men var alldeles för veka i sitt försvar. Min buse till son åkte ut på 2 minuter idag också, han har en förkärlek att dra sina armar bakåt och på så sätt stänga in linjespelaren från motståndarlaget som inte kan backa för att ta sig förbi armarna då han inte får trampa in bakom linjen och Vincent har långa armar. Igår åkte han ut för tjafs med domaren. Domaren sa åt en spelare som spelade lite väl tufft (brottades) att det var handboll de spelade och då muttrade Vincent bakom domaren "ja inte är dt brottning inte" och åkte ut. Han var så frustrerad på att spelaren i fråga bara fick varningar och aldrig åkte ut.

Jag fortsatte att öva på att fota sport. Men skulle behöva en ljusstark zoom för sådant. Här är i alla fall några actionbilder på våra grabbar. Är lättare att ta bilder när de hoppar in för skott på mål än att få bra försvarsbilder men valde i alla fall ut en sådan också.

Vincent är typ jättelång kan man se här.
Glada grabbar som tagit hem seriesegern.
 Jag körde hem Vincent, slappade lite och sen tog jag med mig kameran till Sävast och gick ut på isen för att fånga solnedgången.

Inga kommentarer: