21 mars 2016

Dag 81 (#021/#blogg100) - Misslyckande

Vissa dagar infinner sig varken tiden eller idéerna. Dagar som de försöker jag mig på att fota mat. Och misslyckas. Kanske för att jag finner det helt oinspirerande och jag dessutom alltid är jättehungrig när jag gör det. Jag skall ju äta men istället måste jag fippla med kameran och maten blir kall. Idag ville jag inte ha kall mat så jag valde intelligent auto och autofokus på kameran. Det är ju tur att det inte heter intelligent fokus i alla fall för hur mycket jag än bråkade med autofokuset så ville det ändå bara hamna på fel ställe. Varför jag då i hunger och frustration inte slog över till manuellt fokus och satte det där jag ville skyller jag på just hungern. Dessutom undrar jag hur jag tänkte när jag valde en repig tallrik och den fula bakgrunden. Totalt hjärnsläpp. Dessutom glömde jag lägga guacamole på brödet innan jag gjorde rullen.

Jag har hållit utkik efter norrsken hela kvällen, en 3:a på skalan brukar visa något på himlen i all fall men när jag akut behöver en annan bild nä då vill det sig inte. Tog bilen och åkte in till tan, tänkte fota Bodån men den visade sig från sin fulaste sida idag. Tog en sväng ut på landet, tänkte at mer kompakt mörker skulle avslöja et norrsken men icke. Vände hem, gav upp poch måste publicera en fruktansvärt dålig bild som dagens bild. Skäms.
Tänker att jag borde ha klivit ur bilen, stannat på en äng, vänt kameran mot Vintergatan och hoppats på en bra bild. Varför gjorde jag inte det, men så minns jag att det låg en stor nästan full måne på himlen och gjorde allt ljust.  Dete är bara en sådan dag idag, en misslyckandets dag.
Dessutom glömde jag att rocka socka idag vilket jag hade tänkt göra. Får ta igen det i morgon (och de flesta andra dagar, det där med jämna par är inte alltid min grej).
Men på jobbet gjorde vi nästan klart en release idag och det är bra, så helt kass var den ju inte den här dagen. Men nu gör jag slut med den och går och lägger mig.

Inga kommentarer: