04 maj 2016

Dag 125 (#065/#blogg100) - Regnbåge

När jag åkte hem från jobbet idag bröt solen fram genom molnen och skickade en gigantisk synlig stråle ljus ner över Södra hamn. Kunde inte stanna på 97:an för att fota så jag svängde istället in på Mjölkudden och parkerade utan för Leanahuset. Sprang ner till vattnet. Strålen hade mattats eller var mindre synlig från denna vinkel men jag fotade ändå. Kanske kan ni ana strålen i alla fall.
 Den här får bli dagens bild. Gillar reflektionerna i vattnet.
När jag sen kom hem hade det regnat en stund och sen upphört, en regnbåge bredde ut sig på andra sidan sjön. Herman kom hem och vi tittade på den tillsammans. Han hade sett en kraftig dubbelregnbåge på väg hem från träningen. Han berättade att det alltid är dubbelregnbågar men att vi oftast bara ser den inre starkt. Det säger han att jag lärt honom (inget minne av detta). Han hade kollat upp det någon gång sen och lärt sig att den yttre regnbågen alltid är inverterad. Sen kollade vi på lite bilder på dubbelregnbågar och avslöjade fotoshopsvarianter där man har kopierat samma båge 2 gånger och därmed glömt inverteringen. Sådant där som mamma och barn kan ägna sig åt på en onsdagskväll. Skall man fuska gäller det att kunna sin fysik.
Skall hoppa i säng och försöka sova, har mått illa hela dagen idag. Lite lur på om jag ändå inte drabbats av samma som Vincent som varit hemma från skolan pga magsjuka. Jag kräks sällan och har inte varit kass i magen heller men som sagt mått illa. Hoppas inte jag smittat ner någon på jobbet i så fall. Trodde ju i morse att det skulle släppa efter lite frukost.

2 kommentarer:

Bengt Loryd sa...

Hoppas magsjukan har släppt! Detta med den inverterade regnbågen har jag aldrig hört om förut. Skall kolla nästa gång när jag ser en som alltid har en "dubbelgångare"!

Béatrice Karjalainen sa...

tack jodå den har släppt nu. Dubbelregnbågar ser man ju då och då inte heller jag har nog reflekterat över att de är inverterade mot varandra när jag sett dem.