26 maj 2016

Dag 147 (#087/#blogg100) - På en fototur med Herman

Efter jobbet idag lurade jag med mig Herman ut på en fototur. Efter lite felåkning så var vi på rätt väg. Jag hade sett framför mig en äng med raps men den fanns inte där den brukar, de hade plogat den till ny åker. Så istället blev det att stanna vid en lada och traska ut på en åker. Herman hade fått låna min NEX-5N och ett stativ. Gick igenom grunder vad gällde manuellt fokus, slutartid och bländare och smart som han är greppade han det snabbt. Han provade även på att leka med perspektiv lite.

Efter att ha fotat ladan valde han att koppla loss kameran från stativet och utforska saker bakom ladan istället där han hittade en kvist  mot en vägg han gillade. Tycker han fick till en bra DOF i bilden. Den kunde kanske kunde varit lite ljusare. sa han själv sen när jag lagt upp den på mitt Instagramkonto. Han fick redigera bilderna efter eget huvud efter en snabbkurs i Lightroom. Hans favoritbild från dagen blev den på kvisten. Här är hans bilder:
Han har alltid varit duktig på att fotografera. Minns en gång när jag släppte loss honom på Ruter Retro med kameran när han inte var speciellt gammal och ungen tog riktigt bra bilder. Många detaljer och närbilder.

Mina bilder från min kamera kommer här. Jag fotade ladan ur lite olika vinklar och avstånd men dagens bild får vara på en svartvinbärsplanta som solade sig mot väggen på ladan.
Efteråt käkade vi middag på Rönnbäcks och köpte med mat till Vincent som vi hämtade i Sävast. Skön kväll.

Inga kommentarer: